T-Mobile navýší data u Twist karet. Skončí však balíčky pro neomezený přístup na Facebook

T-Mobile už má generaci nových paušálních tarifů s navýšeným objemem dat, na úpravu objemů stále čekají předplacené karty. Zde provede česká operátorská jednička změny k 11. červnu. V nabídce pro Twist zákazníky přibudou tři nové měsíční balíčky. Dosavadní kratší časové balíčky pro příležitostné použití internetu v mobilu na den (25 MB za 24 Kč) a na týden (60 MB za 49 Kč) zůstanou v nabídce. 

Místo dosavadních měsíčních variant 500 MB za 299 Kč a 1,5 GB za 349 Kč nyní T-Mobile majitelům předplacenek nabízí 400 MB za 99 Kč, 1 GB za 199 Kč a 2 GB za 299 Kč. Proti stávajícímu žalostnému stavu 500 MB za 299 Kč vzroste objem dat u nejvyššího balíčku čtyřnásobně. Připomeňme, že současná „maximální evropská cena dat“ (vyčíslená regulovanými velkoobchodními stropy pro doplatky za data v roamingu) je cca 250 Kč (vč. DPH) za 1 GB. Měsíční předplacené balíčky T-Mobilu jsou tedy o fous výhodnější. Kratší časové balíčky jsou naopak finanční nesmysl.

   

NOVÉ

Balíček

Twist internet

na den

Twist internet

na týden

Twist internet

na měsíc 400 MB

Twist internet

na měsíc 1 GB

Twist internet

na měsíc 2 GB

Platnost

denní

týdenní

měsíční

měsíční

měsíční

Cena

24 Kč

49 Kč

99 Kč

199 Kč

299 Kč

Objem

25 MB

60 MB

400 MB

1 GB

2 GB

SMS kód pro objednání

IDEN A

ITYDEN A

IMESIC400 A

IMESIC1 A

IMESIC2 A

Twist zákazníci si budou moci balíčky aktivovat od 11. června 2017 přes samoobsluhu Můj T-Mobile, prostřednictvím SMS kódu zaslaného na 4603, v Zákaznickém centru T-Mobile nebo na prodejnách operátora. Data z těchto balíčků mohou jejich uživatelé využívat také při cestování v zemích Evropské unie, a to za stejných podmínek jako v ČR (v rámci EU Roamingu bez příplatků).

Zrušení naopak potká dvojici Twist internet na týden+ a Twist internet na měsíc+, která zahrnuje neomezený přístup na sociální sítě. Tyto balíčky totiž neodpovídají regulaci týkající se síťové neutrality (připojení nesmí zvýhodňovat jakékoli služby nebo protokoly). Z nabídky už je operátor vyřadil, stávajícím uživatelům je brzy vypne a uživatele kontaktuje s novou nabídkou. Ostatní starší balíčky zůstávají v platnosti, ale není možné je nově aktivovat.

Diskuze (25) Další článek: Apple kupodivu má smysl pro humor. Tohle je appokalypsa!

Témata článku: , , , , , , Neo, Twist internet, Mobil, MOBI, Přístup, Neo +, Paušální tarif, FAC, Bali, SMS kód, T - Mobil, Pro +, T Mobil, Data, F +, Nový paušál