T-Mobile: novinky v roamingu

T-Mobile právě teď, o letních prázdinách, rozšířil počet svých roamingových partnerů pro GPRS roaming i stoprocentní roaming s Twistem. Jedná se o skutečně aktuální cílové destinace.

Počet zemí pro využívání služeb sítě T-Mobile rozšiřuje společnost RadioMobil. Všech výhod služby T-Mobile GPRS můžete využívat nově v Itálii v síti TIM a od dnešního dne také v polské mobilní síti Era; přenos dat pomocí GPRS je vám tak k dispozici již v sítích osmi operátorů v sedmi zemí světa. Služba Twist Roaming s přímým voláním je pro všechny Twisťáky dostupná nově ve Španělsku a od dnešního dne také v Řecku; bez nutnosti zpětného volání tak lze volat již ve čtrnácti sítích dvanácti zemí světa.

GPRS roaming

Pro používání GPRS v zahraničí nemusíte vůbec nic nastavovat ani měnit, protože GPRS používáte stejným způsobem jako v domácím prostředí. Výhodou může být také jednoduché účtování – za používání služby GPRS roaming zaplatíte cenu dle jednotného tarifu platného pro všechny níže uvedené země a operátory.

Přehled zemí/sítí, v nichž lze využívat službu GPRS roaming:

Země Název sítě
Německo T-Mobile DE
Rakousko T-Mobile AT (Max.Mobil)
Velká Británie T-Mobile UK (One2One)
USA T-Mobile US (VoiceStream)
Finsko Sonera
Velká Británie BT Cellnet
Itálie TIM
Polsko (od 12. 7. 2002) Era

Ceník služby GPRS roaming

Cena (bez DPH) Zúčtovací jednotka
Přístup k WAPu 1,40 Kč / 1 kB 20 kB
Přístup k internetu, intranetu 0,21 Kč / 1 kB 250 kB
Denní poplatek 17,50 Kč / den *

* V rámci speciální nabídky máte až do konce letošního roku možnost používat službu GPRS roaming, aniž by vám byl účtován denní paušál. Zaplatíte pouze částku odpovídající objemu přenesených dat.

Twist Roaming s přímým voláním

Služba Twist Roaming s přímým voláním vám umožňuje v zahraničí přímé telefonické spojení s volaným účastníkem bez nutnosti zadávat speciální znaky; jednoduše volíte číslo v mezinárodním formátu. Díky této službě lze v zahraničí rovněž přijímat hovory, odesílat a přijímat SMS a využívat zkrácené volby stejně jako v domácí síti, např. 3311 – hlasová schránka, 333 – T-Mobile Asistent, 4603 – Infolinka T-Mobile, 4601 – Credit Info atd. (Volání prostřednictvím zkrácené volby je možné ve všech níže uvedených sítích s výjimkou řeckého operátora Stet Hellas.)

Přehled zemí/sítí, v nichž lze využívat službu Twist Roaming s přímým voláním:

Země Název sítě
Německo T-Mobile DE
Švýcarsko Swisscom
Rakousko T-Mobile AT (Max.Mobil)
Polsko Polkomtel
Polsko Era
Maďarsko Westel
Velká Británie T-Mobile UK (One2One)
Slovensko EuroTel
Slovensko Orange
Francie Orange
Nizozemí Dutchtone
Rumunsko Mobil Rom
Španělsko Telefonica
Řecko (od 12. 7. 2002) Stet Hellas

Poznámka na závěr: zajímají-li vás praktické zkušenosti s GPRS roamingem, nezapomeňte přijít na MobilManii také v pondělí.

Diskuze (13) Další článek: Velká německá loupež: milostné textovky

Témata článku: , , T Mobil, Novinky, Mobil, MOBI, Nov, T - Mobil