T-Mobile od května ruší klasické Twist sady

Když Eurotel a T-Mobile začínali s předplacenkami, začali nabízet kompletní sady pro telefonování, ve kterých zákazník našel telefon a SIM kartu s předplaceným tarifem. Tyto sady se staly velkým hitem – zákazník si koupil krabici a o nic víc se nemusel starat, vše potřebné pro telefonování bylo v ní. Také operátoři mohli být spokojení, když našli odbyt zároveň pro službu i telefon. Telefonů v nabídkách přibývalo, ale v sadách nakonec vždy zůstalo jen pár levnějších kousků. Jejich obliba zřejmě klesla a zákazníci si nechtěli vybírat jen z omezeného počtu mobilů.

V únoru přestal své Go sady zahrnující telefon a SIM kartu s předplacenou službou Go nabízet Eurotel. Zákazník si může koupit SIM kartu a nic mu nebrání vybrat si jakýkoli mobil z nabídky operátora. Dřív mohl nákupem Go sady něco málo ušetřit. A ke stejnému kroku se nyní rozhodl i T-Mobile. Od května už nebudou nabízeny klasické Twist sady, SIM kartu a telefon dostanete zvlášť. Samostatná SIM karta vyjde zákazníka na 249 Kč, přičemž bude obsahovat kredit 50 Kč. Telefony budou při společném nákupu s Twist kartou prodávány za zvýhodněné ceny. Sleva zřejmě bude odpovídat ceně samostatné Twist karty.

Stávající sady se budou ještě v průběhu května doprodávat. Hlavní nevýhoda stávajících Twist sad – blokování telefonu pouze pro SIM kartu operátora – už bude pasé. Všechny nabízené telefony budou fungovat i se SIM kartami od konkurence.

Diskuze (28) Další článek: Sony Ericsson W810i: „bubu“ dvojče Walkmanu s EDGE (test)

Témata článku: , MOBI, Mobil, Hlavní nevýhoda, T Mobil, Sad, T - Mobil,