T-Mobile spouští Pevný internet do zásuvky přes LTE. Je bez FUP, ale omezený na jednu adresu

T-Mobile uvádí novou službu domácího připojení k internetu přes LTE. Pevný internet do zásuvky (PIZ) doplní stávající portfolio kabelového Pevného DSL internetu, Pevného LTE internetu vzduchem s napevno nainstalovanou venkovní anténou a LTE Internetu bez drátu, jehož tarify jsou sice mobilní, ale zase omezeny FUP limitem.

Nová služba má kombinovat to nejlepší ze všech tří dosud provozovaných typů připojení, a to dobrou dostupnost (všude, kde je uvnitř budov LTE, zejména tedy „dobře propustné“ pásmo 800 MHz), snadnou instalaci (není třeba instalovat žádnou venkovní anténu, ani manipulovat s kabely) a také tarif, který nemá omezený FUP. SIM karta se vloží do modemu, který operátor s tarifem dodá, ale nebude na něj zamknuta a můžete použít i vlastní zařízení.

Klepněte pro větší obrázek
Operátor bude ke službě nabízet brandovaný modem Huawei B525

Také PIZ bude mít samozřejmě i své nevýhody a nebude vyhovovat každému. Největším limitem bude maximální přenosová rychlost pro stahování 20 Mbit/s, která nemusí náročnějším uživatelům stačit. Nebude vhodný ani jako náhrada mobilního internetu například do smartphonu, protože uvedená rychlost bude garantovaná pouze v místě instalační adresy. Pokud se SIM karta bude do sítě hlásit z jiného místa, rychlost klesne na nepoužitelných 64 kbit/s.

Cenově se nová služba bude pohybovat na úrovni srovnatelného tarifu Pevný internet S (přes DSL linku i přes LTE), tzn. s paušálem 399 Kč za měsíc při uzavření dvouleté smlouvy.

Doplněno 10. dubna 2018 o údaje z tiskové zprávy:

Služba je oficiálně spuštěna od dnešního dne podle výše uvedených parametrů. Rychlost uploadu je 5 Mbit/s. Modem Huawei B525 umožňující připojení až 64 uživatelů/přístrojů si zákazníci u operátora mohou pořídit za 3 451 Kč, při dvouletém závazku pak za 2 301 Kč, a to i na splátky (1 Kč + 23× 100 Kč). Pevný internet do zásuvky lze rovněž využívat v rámci služby Magenta 1.

Co je 5G a proč budou sítě nové generace důležité:

Diskuze (76) Další článek: LG potvrdilo G7 ThinQ. Nový topmodel představí 2. května v New Yorku

Témata článku: , , , , , , , , Tarif, Pevný internet, Nová služba, Přesné datum, Tiskové oddělení, Adresa, F +, Uvedená rychlost, Operátor, T - Mobil, Nejbližší den, Magenta, Domácí připojení, Snadná instalace, Tisková zpráva, Dvouletý závazek, PIZ,