Magentová předplacenka 100 GB je vyprodaná. Překupníci ji nabízejí v bazarech i za 20 tisíc

  • T-Mobile nabídl 100 GB dat v 5G sítích za 300 Kč na měsíc
  • Předplacenka je po dvou týdnech v e-shopu operátora vyprodaná
  • Nabízejí ji ještě překupníci, ale mnohem dráž

Oživeno 12. června 2023 | Po necelých dvou týdnech v prodeji hlásí T-Mobile vyprodáno. Jeho magentová odpověď na Datamánii od O2, předplacená karta s přednastaveným datovým balíčkem 100 GB za 300 Kč měsíčně, zmizela z pultů rychlostí blesku.

Klepněte pro větší obrázek
Magentová Datamánie – přesněji předplacená karta Edice 100 GB od T-Mobilu – vydržela v prodeji necelé dva týdny. Operátor na webu ohlásil konec prodeje

Nezaháleli ani překupníci, kteří karty skupovali za účelem dalšího přeprodeje. Běžná pořizovací cena karty u operátora činila 300 Kč, v ceně byl první měsíc se 100GB objemem. Pro další pokračování služby je nutné dobít kredit za alespoň 300 Kč. Překupníci teď skoupené předplacenky T-Mobilu nabízejí na bazarech a aukčních portálech za trojnásobek a více. Výjimkou nejsou ceny přes 1000 Kč, narazili jsme dokonce i na bláznivou nabídku za 20 000 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Mezi inzeráty jsme našli i legrační nabídku za 20 tisíc korun – prý proto, že karta má navíc i pěkné telefonní číslo. (Pomineme, že líbivost telefonního čísla u primárně datové karty je asi dost nepodstatný parametr)

Tato akce T-Mobilu je dalším důkazem, jak pokřivené prostředí operátoři svojí běžnou cenovou politikou na českém mobilním trhu vytvářejí. V podmínkách rozumně nastavených cen by bylo nepředstavitelné, aby se někomu vyplatilo koupit produkt od operátora a pak jej přeprodávat za účelem zisku. U nás to ale stále pro některé dává smysl.

Jaké ceny tarifů bychom považovali za rozumné:

(Jde o hypotézu, u českých operátorů žádné takové tarify neexistují)

  • 500 Kč: neomezená data plnou rychlostí, neomezené minuty + SMS do všech sítí
  • 400 Kč: neomezená data omezenou rychlostí, neomezené minuty + SMS do vš. s.
  • 300 Kč: 10 GB dat, neomezené minuty + SMS do všech sítí
  • 150 Kč: 10 GB dat
  • 150 Kč: neomezené minuty + SMS do všech sítí 
  • cena dodatečného 1 GB dat max. 20 Kč
  • cena dodatečné 1 minuty hovoru max. 1 Kč
  • cena dodatečné 1 SMS max. 0,50 Kč

Běžné ceny mobilních tarifů i předplacených služeb jsou bohužel v Česku stále tak vysoké, že se kvůli podobným akcím vyplatí být překupníkům v pohotovosti. 100 GB dat vlastně dnes už nejde ani běžně zakoupit, tarify s velkým objemem dat vystřídaly datově neomezené tarify (některé s omezenou rychlostí). Tyto paušály ale operátoři nabízejí za ceny okolo tisíce korun, tedy zhruba třikrát dráž, než je (byla) cena předplacenky Edice 100 GB.


Původní článek z 1. června 2023:

T-Mobile zaplnil mezeru na trhu. Nabízí 100 GB mobilních dat za stejnou cenu, jako měla dříve Datamánie

Operátor T-Mobile si na červen připravil speciální edici předplacené karty s názvem Edice 100 GB dat. Ano, tato datová SIMka je vlastně úplně to stejné co dlouhá léta v pravidelných intervalech nabízí O2 v podobě datové SIM karty Datamánie. Jenže, zatímco O2 před nedávném zdražilo (s platností od 8. června), datová karta od T-Mobile zůstává na původní ceně konkurence. SIM si můžete dát do mobilu, tabletu nebo do datového modemu, a T-Mobile k tomu ještě přihodí odměnu za nepřetržité roční využívání služby.

Speciální edici předplacené karty s měsíčním FUP 100 GB na každý měsíc si pořídíte přímo na e-shopu T-Mobilu. Karta stojí 300 Kč, a její součástí je kredit ve stejné hodnotě, který zaplatí data při prvním měsíci používání karty. Po ukončení zaplaceného období si operátor automaticky strhne z kreditu (pokud bude na kartě dostatečný) 300 Kč na další měsíční datování. A pokud budete datování využívat nepřetržitě, každé dvanácté měsíční obnovení bude zdarma. Ovšem jen za předpokladu, že z důvodu nízkého kreditu nedošlo ani jednou k odložení prodloužení.

Klepněte pro větší obrázek
Na e-shopu T-Mobilu si můžete do konce černa pořídit předplacenou kartu, u které se každý měsíc za 300 Kč aktivuje balíček 100 GB dat, která můžete vyčerpat na území Česka i v 5G sítích

Jakmile totiž na SIM nemáte dostatek kreditu, je třeba jej nejdříve dobít, aby mohlo dojít k aktivaci datového balíčku. Podle operátora na to máte 90 dní, pokud ani tuto dobu nevyužijete k navýšení kreditu, datový balíček propadne, a jeho další aktivace nebude možná. Při opětovném obnovení balíčku poté, co jste neměli dostatek kreditu, se vám měsíce nepřetržitého používání služby počítají úplně od nuly.

100GB dat můžete, stejně jako u Datamánie, čerpat jen na území ČR, a to rovnou v 5G sítích. Se SIM kartou si i zavoláte a napíšete textovky, její součástí je předplacený tarif Twist Standard ČR. Minuta volání stojí 4,50 Kč, za SMS zaplatíte 1,90 Kč. Multimediální zpráva vychází na 4,90 Kč. T-Mobile si vyhrazuje právo kdykoliv aktualizovat a měnit podmínky používání, 100GB edice SIM karty bude na jeho e-shopu dostupná jen do konce června, popř. do vyprodání zásob.

Diskuze (146) Další článek: Ano lásko, tvůj srdeční tep budu sledovat v dobrém i ve zlém. Chytrý snubní prstýnek z Česka zaujal svět

Témata článku: , , , , , , , , , Karta, Data, Stejná cena, Česká republika, Datamánii, Obnovení, Datamánie