T-Mobile zlevní roaming v EU a chystá nové datové balíčky

T-Mobile se v předstihu připravuje na letošní povinné snižování roamingových cen za mobilní služby účtované v zemích EU. Dopředu naplánovaná regulace počítá s poklesem maximálních cen od 1. července 2014. Operátor se zlevněním přijde už o dva týdny dříve. Od 15. června snižuje v rámci tarifu T-Mobile Roaming ceny za volání, SMS, MMS a data v zemích Zóny 1 (tzn. země EU + Norsko, Andorra, Island, Lichtenštejnsko).

 

Zóna 1 Odchozí hovory    Příchozí hovory   SMS   MMS   Data
EU, Norsko, Lichtenštejnsko, Island, Andorra 6,29 Kč/min 1,66 Kč/min 1,98 Kč 6,63 Kč 6,63 Kč/MB
Ceny jsou uvedeny v Kč včetně DPH. Příchozí hovory se u Zóny 1 účtují po vteřinách (1+1), u odchozích hovorů prvních 30 vteřin a poté po vteřinách (30+1), data po 1 kB.

Nejvýraznější zlevnění zaznamenají mobilní datové přenosy. Dosud si operátoři mohli účtovat až 14 Kč za 1 MB dat přenesených v zahraničí. Regulace cenový strop výrazně snížila, nová cena u T-Mobilu tak bude 6,63 Kč za 1 MB. Za stejnou cenu odešlete multimediální zprávu. Mírně zlevňují také poplatky za odchozí a příchozí hovory, i odeslané SMS. Na léto chystá T-Mobile novou nabídku datových balíčků v zahraničí, které by měly poplatky za data zlevnit i v zemích mimo EU. Podrobnosti oznámí operátor později.

Diskuze (28) Další článek: Samsung představí nové tablety 12. června v New Yorku

Témata článku: , , , , T Mobil, Bali, Nová cena, EU + Norsko, Regulace cen, Mobil, Cenový strop, Andorra, MOBI, T - Mobil, Nov