Tablety Lenovo: Android a Tegra nebo Windows a Intel

Jeden krásný kulatý, druhý krásný hranatý a třetí s Windows 7. To je stručná charakteristika první várky tabletů od společnosti Lenovo.

Společnost Lenovo se pouští do války tabletů. Dnes jich představila celou trojici, na výběr je Android 3.1 a Windows 7.

Lenovo IdeaPad K1 Tablet je placka pro méně náročné uživatele. Má desetipalcový displej s rozlišením 1280 × 800 bodů, uvnitř tepe gigahertzový a dvoujádrový čip nVidia Tegra 2, v záloze je 1 GB operační paměti. Na výběr bude z několika variant – podle přítomnosti 3G modulu a velikosti úložné paměti (16 nebo 32 GB). Ceny přepočítané z dolarů vychází od 9 500 Kč do 12 500 Kč. Kdyby se za tyhle peníze tablet dostal i na český trh, o zákazníky by nouzi neměl.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Lenovo IdeaPad K1 váží 750 g a je 13,3 mm tlustý/tenký

Lenovo ThinkPad Tablet je placka pro náročnější. Procesor i parametry displeje jsou stejné jako u IdeaPadu, odlišuje se dvojnásobnou operační pamětí a už na pohled „profesionálnějším“ designem. Navíc má také HDMI výstup, čtečku SD karet, USB host. Přes to všechno je tenhle profi-tablet dokonce lehčí, váží 715 gramů.

Klepněte pro větší obrázek

Lenovo k ThinkPad Tabletu dodá příslušenství v podobě docku, dotykového pera a klávesnice. Manažeři, těšte se. Cena za základní verzi s 16 GB paměti a Wi-Fi bude velmi příjemná: 479 dolarů, což u nás znamená cenu cca deset tisíc korun. Za 29 dolarů bude k dispozici dotykové pero, za 99 klávesnice.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
ThinkPad Tablet má kvalitnější konstrukci a materiály, displej chrání odolné sklo Gorilla Glass

Trojici novinek doplňuje Lenovo IdeaPad P1 Tablet. Už na první pohled se podobá IdeaPadu K1, hlavním rozdílem je použitý operační systém, P1 má „počítačová“ Windows 7. Microsoft se tuto platformu snažil přizpůsobit tabletům, ale praxe říká, že to stále není ono. Bude zajímavé sledovat, jak si Windows povedou v boji s Androidem.

Klepněte pro větší obrázek

Tegru tentokrát nahradil Intel, operační paměť je na 2 GB, úložiště řeší SSD disk o kapacitách 32 nebo 64 GB. Displej je znovu stejný, Wi-Fi je základ, přibrat můžete 3G modul pro připojení přes mobilní sítě. Z výbavy stojí za zmínku čelní kamerka pro videohovory (mikrofon ani reproduktory pochopitelně také nechybí, USB port, microSD slot… Baterie prý vydrží na 6 hodin provozu, to oproti Androidím tabletům není takový úbytek (Lenovo u nich udává 8 hodin). Ani s touto těžkou zbrojí tablet mnoho nepřibral, váží přijatelných 810 gramů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (22) Další článek: LG Optimus One po půlroce slibování dostal Android 2.3

Témata článku: Lenovo, , , , , Lenovo Ideapad K1, Lenovo Ideapad K1 16GB 3G, Lenovo Ideapad K1 32GB 3G, Lenovo Ideapad K1 32GB Wi-Fi, Lenovo Thinkpad Tablet, Lenovo Thinkpad Tablet 16GB 3G, Lenovo Thinkpad Tablet 32GB 3G, Lenovo Thinkpad Tablet 32GB Wi-Fi, Lenovo Thinkpad Tablet 64GB 3G, Lenovo Thinkpad Tablet 64GB Wi-Fi, Windows!, Win, , Wind, Tab, #Android,