Tahá nás Oskarova reklama za nos?

Oskar nedávno představil svoji novou reklamní kampaň, kde mimo jiné tvrdí, že: „S Oskarovými novými tarify voláte do ostatních sítí nejvýhodněji.“ Říká nám Oskar pravdu nebo ne?

Co je to nejvýhodnější?

Jak můžete vidět na našem obrázku níže, celá formulace uvedená v reklamní kampani je poněkud sporná. Slovo nejvýhodnější totiž rozhodně není synonymem pro slovo nejlevnější, takže obvinit Oskara z klamavé reklamy by bylo více než odvážné tvrzení. Otázka zní, v čem je ono volání s Oskarem výhodnější, když je dražší.

Oskarovo zdůvodnění by bylo myslím jasné – u nás máte nízké ceny za volné minuty a relativně nízké ceny za volání do vlastní sítě, což je pro vás výhodné. V tom by měl Oskar také nepochybně pravdu, neboť ceny za volné minuty patří u jeho tarifních programů mezi konkurencí opravdu mezi nejnižší. V okamžiku, kdybychom tedy přijali tuto definici výhodnosti, pak by nebylo Oskarovi co vytýkat. 

Co ale předplacené karty? I zde by se mohlo najít výhodné odůvodnění – FlexiSazba, která nabízí volání do vlastní sítě za 2,10 Kč/min. po celý den a SMS do vlastní sítě za pouhou 1,05 Kč s DPH. Otázka ale zní, zda není lepší si místo Oskarty s FlexiSazbou (musíte provolat alespoň 600 Kč měsíčně) pořídit u Oskara tarif. Tuto otázku jsme ostatně řešili již v tomto článku. 

  

  

Kdo je levnější

Osobně, si dovedu ale docela dobře představit, že by někdo z onoho slova nejvýhodnější mohl nabýt mylného dojmu, že toto volání je také nejlevnější. To by ale nebyla pravda. Ptáte se proč? Odpovědí vám budiž následující tabulka, kde naleznete vždy nejnižší cenu za volání do ostatních sítí (stejnou po celý den) u tarifu a předplacenky daného mobilního operátora.

Oskarta Oskar Nezavěšuj Twist SMS T-Mobile Tarif 400 HIT Fun/Original Go Eurotel Business 300
6,30 Kč 4,20 Kč 6,60 Kč 2,52 Kč 6,60 Kč 4,20 Kč
*ceny jsou uvedeny včetně DPH

Jak můžete sami vidět, z tabulky vyplývá jedno – Oskarta nabízí nejlevnější volání (z předplacených karet) do ostatních sítí, tedy alespoň v první minutě hovoru (od té druhé je již cca. o třetinu levnější tarif Original Go). Nejen, že je tedy Oskarta na volání do ostatních sítí v první minutě nejvýhodnější, ale je i nejlevnější. Oproti tomu u tarifních programů je volání do ostatních stejně drahé jako u Eurotelu a dražší než u T-Mobilu, tedy pokud nepočítáme cenu volné minuty.

Kdo je nejvýhodnější?

Který operátor má tedy nejvýhodnější volání do ostatních sítí? Inu, asi Oskar, škoda jen, že jej nemá u tarifních programů také nejlevnější. A jaký je váš názor? Říká Oskar pravdu nebo ne?

Diskuze (37) Další článek: Operátoři: zlaté časy skončily, začal boj o zákazníka

Témata článku: , , , , Oskar, Tah, Nos,