Tajemný Tabco je tablet a mobil. Jmenují se Grid

Z tajemného tabletu TabCo se vyklubal tablet Grid 10. Jeho operační systém Grid kamarádí s Androidem. Jako bonus jsme dostali Grid 4.
Kapitoly článku

One more thing…

Klepněte pro větší obrázek

Tak jako Steve Jobs na konec uvede nějakou třešničku na dortu, Fusion Garage k tabletu Grid 10 přihodili ještě smartphone Grid 4. Asi tušíte, že číslo na konci značí úhlopříčku displeje. Ten už bude mít ale menší rozlišení, 800 × 480 pixelů. Systém ovšem uvnitř telefonu poběží stejný, samozřejmě s menšími úpravami v uživatelském rozhraní (jak můžete vidět na videích níže).

Telefon má rozměry 122,4 × 63,9 × 9,6 mm (ta tloušťka je úctyhodná) a hmotnost 137 gramů. Je postaven na čipsetu Qualcomm MSM8255, kterému sekunduje 512 MB RAM. Interní paměť o 16 GB doplňuje slot na microSD karty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Z pohledu konektivity samozřejmě nechybí třípásmové 3G a čtyřpasmové GSM, ale ani WiFi (802.11 b/g/n) a Bluetooth 2.1. Proprietární dokovací konektor nahradilo už rozšířené microUSB, pro sluchátka bude k dispozici 3,5 mm jack.

Fotoaparát bude mít rozlišení 5 megapixelů i autofokus a zvládne natáčet video v HD Ready rozlišení (720p). Přední kamerka bude mít už jen 0,3 megapixelu. Za zmínku by stálo, že i v Gridu 4 se usídlila microSIM karta.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Telefon nabídne i technologii pro odstranění okolního šumu, GPS s elektromagnetickým kompasem, tříosý gyroskop i akcelerometr, čidlo vzdálenosti a informační diodu. Baterie má kapacitu 1 300 mAh, stejně jako u tabletu jsme se ale orientační výdrž nedozvěděli.

Kdy a za kolik?

V Evropě se zatím tablet ani smartphone prodávat nebude, i když to bylo slibováno, snad se ale dočkáme brzy. Ale i tak jsou informace pro USA docela příjemné: tablet bude stát 499 dolarů, respektive 599 dolarů u 3G verze. U nás by se tak střízlivým odhadem mohl pohybovat těsně nad hranicí deseti tisíc. A smartphone? Ještě o sto dolarů méně, $ 399. Tablet se začne prodávat těsně za měsíc, 15. září, smartphone pak později v posledním čtvrtletí letošního roku.

Tak co na nový, opravdu trochu jiný tablet (se smartphonem jako bonus) říkáte?

Témata článku: , , , Střízlivý odhad, Pár takových, Tab a, Mobil, MOBI, Tab,