Tajná Motorola V635: živé fotky a první informace

Digitální megapixelový fotoparát s bleskem, nejmenší paměťové karty typu TransFlash nebo vysokorychlostní datové přenosy technologií EDGE. To vše nabídne očekávaná, ale zatím stále tajná Motorola V635. Živé fotografie!

Před necelými dvěma měsíci jste si mohli v bleskovce přečíst několik kusých informací o chystaném telefonu z řady šestistovkových véček společnosti Motorola, modelu V635. Motorola od té doby o telefonu sice stále oficiálně neřekla ani slovo, měli jsme ho ale v ruce a mohli pořídit množství fotografií. Americkému úřadu FCC, který schvaluje produkty, aby mohly vstoupit na trh, navíc před několika dny tradičně unikly informace, takže s článkem už nemá smysl čekat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Motorola V635

Novinky nesmí polekat

Z pohledu designu je jasně vidět, že novinka V635 vychází ze dvou současných telefonů V600 a V620. Hodně se také podobá americkému modelu V710. Větší část povrchu telefonu tvoří pololesklá černá plocha, což dodává mobilu patřičnou eleganci. Na některých fotografiích je ale dobře vidět, jak se na černé rády zachytávají otisky prstů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon je na pohled velmi podobný starším modelům

Původně monochromatický čelní displej se vybarvil a zvětšil. Je pasivní (a je to na něm vidět) s rozlišením 96 × 80 bodů a 4 096 barvami. Vylepšený je i vnitřní displej, který je samozřejmě typu TFT a má stejné rozlišení jako dřív, 176 × 220 bodů. Novinkou je tentokrát 262 tisíc barev, které displej dokáže zobrazit – starší modely měly o řád méně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Barevný čelní displej • 262 tisíc barev není na pohled moc vidět

Pod vnitřním displejem najdete dvoubarevnou klávesnici. Zatímco funkční tlačítka jsou stříbrná, část s čísly má tmavou barvu. Dominantním prvkem je pak čtyřsměrná ovládací klávesa s tlačítkem pro potvrzení uprostřed obklopená funkčními tlačítky. Klávesnice je stejně jako dřív kvalitní.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klávesnice se nijak nezměnila

A co funkce?

Motorola V635 bude vybavena digitálním fotoaparátem s rozlišením 1,3 megapixelu a čtyřnásobným digitálním zoomem. Pro přisvětlení fotografované scény je určena světelná dioda vedle objektivu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Objektiv a vedle přisvětlovací dioda

Megapixelové fotky potřebují dostatek paměti, proto Motorola V635 nabídne slot pro miniaturní paměťové karty TransFlash. Slot je umístěný na boční straně telefonu a dostanete se k němu po odsunutí předního kovového krytu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Postup snímání krytu • karta se vkládá ze strany

Kromě obrázků můžete na paměťových kartách přenášet i hudební soubory ve formátu MP3. Ve výbavě telefonu by se totiž měl objevit přehrávač hudby. Nejhezčí na tom je, že paměťová karta se po připojení Motoroly k počítači objeví jako další disk, nebude třeba žádný další obslužný program.

Podstatnou novinkou je také vyhledávání v telefonním seznamu podle několika znaků. Při vyhledávání navíc stačí každou klávesu stisknout jen jednou, jako při psaní se zapnutým slovníkem pro prediktivní vkládání textu. Více informací se dočtete v nedávno publikované bleskovce.

 
Vyhledávání postupným psaním

Nechybí ani rychlá data

Inovace zasáhly i oblast datových přenosů. Nejvýraznější novinkou je podpora rychlých dat EDGE. Pokud zrovna nepoužíváte T-Mobile nebo nejste v dosahu základnové stanice vysílající signál EDGE, bude se hodit GPRS nejvyšší třídy 10. Stejně jako starší modely i Motorola V635 nabídne Bluetooth.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Srovnání s platební kartou • Motorola V635 vedle současného véčka V620

Očekáváme, že Motorola své nové véčko V635 oficiálně představí začátkem příštího roku.


Ve zkratce

sítě: 850/900/1 800/1 900 MHz

udávaná pohotovostní doba: až 112 hodin

udávaná doba hovoru: až 3 hodiny

vnější displej: CSTN pasivní, 4 096 barev, rozlišení 96 × 80 bodů

vnitřní displej: TFT aktivní, 262 tisíc barev, rozlišení 176 × 220 bodů

fotoaparát: integrovaný, rozlišení 1,3 megapixelu, 4 × digitální zoom, svítilna

paměť: karty typu TransFlash

datové přenosy: EDGE, wap 2.0, GPRS třídy 10, Bluetooth

další funkce: e-mail, xHTML browser, MP3 přehrávač, prediktivní vkládání textu iTAP, Java, rychlé posílání zpráv, polyfonní vyzvánění

Další fotografie

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Diskuze (32) Další článek: Eurotel něco chystá – ale co to bude?

Témata článku: Motorola, Motorola V635, Info, První informace, Motorol, F +, Informace, Motor