Tajné: TomTom Go 940 s vestavěným Googlem

Očekává se, že TomTom příští týden na veletrhu IFA představí nové navigační přístroje. Očekává se, že by to mohla být řady Go x40, a jak se zdá, nejméně TomTom Go 940 by se opravdu mohl objevit. Na stránkách jednoho britského obchodu totiž takový přístroj najdete včetně technické specifikace.

Začněme se současným TomTomem Go 930, protože všechny jeho funkce bude mít i novinka. Navíc ale přidá řadu funkcí nazvaných Live; ostatně celý přístroj bude mít název Go 740 Live. Tyto funkce budou vyžadovat spojení s mobilním telefonem, nebo snad dokonce kartu SIM vestavěnou přímo v TomTomu. Při pořízení TomTomu uživatel získá jejich tříměsíční předplatné, které bude muset obnovit, pokud je bude chtít využívat dál.

A o co jde? O dopravní informace HD Traffic (tam, kde budou dostupné), o aktuální ceny benzínu, počasí. Přímo v navigaci by mělo být vestavěno hledání prostřednictvím Googlu. Je jasné, že tyto služby budou závislé na lokalitě a v Česku – pokud se u nás tento model bude prodávat – budou jiné.


Obrázek z webu GPSLodge.com s tlačítkem Googlu zatím beru s rezervou

Jak jsem už před několika dny psal v bleskovce o Canalys Navigation Foru, podobný směr vývoje můžeme čekat i u ostatních výrobců navigačních systémů. Hardware neustále zlevňuje, firmy musí hledat další zdroje tržeb a služby postavené na lokalizaci jsou vhodný směr. Otázkou ale je, jak bude uživatelům vyhovovat, že zakoupení navigace není poslední investice.

Zdroj: GPSLodge.com

Váš názor Další článek: Falešná N79 v prodeji dříve, než byl představen originál

Témata článku: , Tom, Google +, Vesta