Tajný projekt na MobilManii: „íček“ není nikdy dost

Snad tenhle článek nestáhnou. Mám pro vás totiž unikátní informace o projektu, který ještě několik let neměla veřejnost znát. Celé se to točí kolem písmen „i“ na displejích vašich mobilů. A sahá to mnohem dál, než si umíte představit.

Ti blázniví redaktoři z MobilManie mi zase přišili práci. Prý „musí to být famózní, něco neuvěřitelného, po čem budou čtenáři lační“. Tak dobře, dobře. Chtěli to, mají to mít. Prásknu na ně tu nejtajnější věc. Je to projekt, o kterém se konkurenci ani nesní! Pracují na něm od prosince roku 2001.

Čtyři dlouhá léta si schraňují údaje o počtu písmen „i“, která se vejdou na jeden řádek displeje každého mobilního telefonu a posílají je na sjetinách do podzemních podlaží firemní budovy ke zpracování Ladě Mutonské, Pavlovi Dolesnému a Sandře Medlákové. Nepošlou je jen tak po někom, už v plánech stavby byly zaneseny podivné šachty.

Tip: údaje o počtu „i“ každého telefonu jsou k dispozici v katalogu mobilů (údaje byly zveřejněny v rámci sledování vnějších vlivů)

Ti tři, to je tajná služba. Říkají si VZI („Všechno závisí na i“). Kvanta „íček“ vyhodnocují a jsou z nich celí pobláznění. Jednu tabulku se mi podařilo včera večer ukrást. Měl by to být aktuální stav – průměrný počet písmen „i“ na řádek podle jednotlivých značek. Při jejím sestavování brali v potaz právě prodávané modely.

výrobce průměr
Alcatel 41
LG 36
Motorola 44
Nokia 45
Panasonic 36
Philips 36
Sagem 63
Samsung 41
Siemens 35
Sony Ericsson 44

Bezkonkurenčně nejlepší je Sagem. Nokia je druhá v pořadí. Jen co ten Samsung... aha, on zřejmě dostal penalizaci za podvádění. To bylo bláhové, myslet si, že mu projdou „íčka“ místo potvrzovací klávesy. Nejhůře dopadl Siemens, snad mu na Tchajwanu se samohláskami pomohou.

Vůbec prvním telefonem, u kterého redaktoři bezduše ťukali do klávesy „4“, byl stařičký baculatý Francouz Alcatel OT 331. Sami se pak můžete podívat na jeho displej, vlezlo se tam jen osm měkkých „i“. Když to srovnám se současným vedoucím, Sony Ericssonem P910i, pak je to slabota! Na jeho displej se jich vměstná totiž celých 65!


Tak to je on, Alcatel OT 311

Oni jsou tím vážně posedlí. V restauraci Szeged pro ně není problém zapnout smartphone a půllitry piva značkovat klávesou. Mají po kapsách několik lihových fixů, aby pak všechna „i“ mohli přeškrtat po dvojičkách. Klasický plot mažou z displejů vodkou. Znesvěcení!

   
A to je ten legendární displej, na který se "íček" pramálo vtěsnalo

Další šokující odhalení mě mělo teprve čekat. To jste věděli, že počet „i“ na jednom řádku displeje telefonu má přímou souvislost se škodlivým vyzařováním SAR? V kartotéce tajných VZI jsem našel následující obrázek i s krátkou poznámkou. Byla adresovaná redakci a psaná rukou, zřejmě některým z vědců VZI:

Náš dlouholetý průzkum přinesl šokující výsledek! Počet znaků „i“, které je možné zobrazit na jednom řádku displeje mobilního telefonu, má přímou souvislost s vyzařováním SAR. Databázi výsledků jsme podrobili důkladné analýze. Po týdnech strávených v laboratoři už víme: lineární substitucí heterogenního pole dependentních bodů vyjadřujících vazbu mezi počtem „i“ na mobilním telefonu a vyzařováním SAR jsme došli k jednoznačné charakteristice. Vzhledem ke vzrůstajícímu počtu „i“ na displeji zaujímá vyzařování SAR vzrůstající tendenci. Obecně tedy můžeme říci, že čím více „i“ se na displej vejde, tím je telefon z hlediska vyzařování nebezpečnější.

Klepnte pro vtší obrázek

Nevěřil jsem. Prošel jsem ale databázi katalogu mobilů a bylo to tam! Můžete se přesvědčit sami. Až tedy budete příště kupovat nový mobil, naťukejte si na něm v prodejně tolik „íček“, kolik se jen na řádek vměstná. Dá se podle toho určit, jak moc bude telefon škodit vaší hlavě.

Musím končit, někdo rozsvítil vedle v místnosti. Dnes budu dávat pozor, aby si ze mě někdo nevystřelil. Až mi třeba šéf řekne, že mě za dnešní článek vyhodí a že kvůli mně musí zavřít celý projekt, zasměju se a odkráčím klidným, vyrovnaným krokem. Chovejte se podobně, co není třeba, neberte vážně.

Snad se zase brzy shledáme!
Váš oblíbený autor

Diskuze (31) Další článek: Pohled do budoucnosti: koncept „telefonu“ Nokia čtvrté generace

Témata článku: LG, Motorola, Nokia, Samsung, , MOBI, Tajný, Podvádění, Projekt, Mobil, Pavlov, DOS, Pobláznění, Pro +, Nen