Tak podobní a přece jiní. Řada Redmi Note 12 myslí na šetřílky i fanoušky vysokého rozlišení

  • Vyzkoušeli jsme novinky řady Redmi Note 12
  • Překvapí skvělým poměrem ceny/výbavy i některými parametry
  • Těšit se můžete i na rychlé dobíjení či 200Mpx fotoaparát

Do redakce nám dorazily horké novinky populární řady Redmi Note od Xiaomi - Redmi Note 12, 12 Pro a 12 Pro+. Opět se zde můžeme těšit na povedené zpracování a famózní poměr ceny a výbavy. Firma letos do střední třídy přináší i některé parametry z vlajkových lodí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefony řady Redmi Note 12 jsou si velmi podobné a rozdíly musíte opravdu hledat.

Telefony jsou si designem velmi podobné, a to včetně ploché čelní strany i boků. Vzhledově blízké jsou si hlavně modely Redmi Note 12 a Note 12 Pro, které dokonce mají i plochá záda a na první pohled je rozeznáte pouze umístěním blesku fotoaparátu a makro kamerky. Nejvyšší model Note 12 Pro+ se pak lehce odlišuje zaoblenými krajnicemi na zádech, takže pohodlněji padne do ruky.


Nejoblíbenější smartphony Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB
nabízí 68 obchodů za ceny od 7 050 Kč
Porovnat ceny
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8GB/256GB Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8GB/256GB
nabízí 62 obchodů za ceny od 5 599 Kč
Porovnat ceny
Xiaomi Redmi Note 13 8GB/256GB Xiaomi Redmi Note 13 8GB/256GB
nabízí 78 obchodů za ceny od 4 390 Kč
Porovnat ceny
Xiaomi Redmi Note 12S 8GB/256GB Xiaomi Redmi Note 12S 8GB/256GB
nabízí 77 obchodů za ceny od 4 215 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené smartphony Xiaomi


Všechny tři telefony nabízí plochý 6,67“ AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. U všech se výrobce nevyhnul ani průstřelu pro čelní kamerku. Chybět zde někomu můž čtečka otisků prstů, ale ta se tentokrát místo v displeji nachází na pravém boku v zapínacím tlačítku.

Odškálované dle ceny a výbavy

Zatímco základní model pohání procesor nižší řady - Qualcomm Snapdragon 685, pročkové modely totožně sáhly po MediaTeku Dimensity 1080, který je dle našeho měření v benchmarcích zhruba o třetinu výkonnější. 

Klepněte pro větší obrázek
Řada pro je dle našich testů v benchmarku Antutu cca o třetinu výkonnější.

Dále se liší i paměťové varianty. Základní model Redmi Note 12 startuje v konfiguraci 4+64 GB, Redmi Note 12 Pro začíná u 6 GB RAM a se 128GB úložiště. Nejvyšší model seženete pouze v jediné variantě 8+256 GB. Nižší modely samozřejmě lze sehnat za příplatek i ve vyšších paměťových verzích. Základní model jako jediný však má možnost rozšíření paměti o paměťovou kartu.

Až 200 Mpx pro extra detaily

Všechny telefony nabízí 5000mAh baterii s rychlým nabíjením, které je však odstupňováno dle modelů, a to na 33 Wattů u základního modelu, 67 Wattů u Redmi Note 12 Pro a nejvyšších 120 Wattů u modelu Pro plus.  Potěší také, že si všechny modely zachovaly infračervený port pro ovládání elektroniky nebo 3,5mm sluchátkový konektor. V případě řady Pro se navíc můžete těšit i na stereo reproduktory.

Klepněte pro větší obrázek
Všechny modely mají pouze tři fotoaparáty. Sází na totožnou sestavu 8Mpx ultraširokáče a 2Mpx makrokamerky. Liší se ale primární snímač, a to s rozlišením 50 či dokonce 200 MPx.

Tím nejzajímavějším je ale rozhodně fotoaparát, a to hlavně u modelu Note 12 Pro+. Ten si od vlajkových modelů vypůjčil snímač s rozlišením 200 MPx, což dovolí pořizovat extrémně detailní snímky, přičemž zde nechybí ani optická stabilizace. Model Redmi Note 12 Pro si musí vystačit s 50Mpx primárním snímačem, rovněž s optickou stabilizací. Nejnižší model má rovněž 50 MPx, ovšem už bez optické stabilizace. Všechny tři modely pak přidávají 8Mpx ultraširokoúhlou kamerku a 2Mpx makro. Selfie kamerka má pak 16 Mpx respektive 13Mpx u nejnižšího modelu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Srovnání hlavního fotoaparátu Redmi Note 12 (vlevo), Note 12 Pro a Note 12 Pro+.

Telefony jsou si na první pohled podobné, výrobce si u nich vyhrál s designem,    a chytře je odškáloval podle výbavy. Základem je Redmi Note 12 pro ty kteří chtějí pěkný spolehlivý telefon se zajímavým poměrem ceny výbavy. Zde se s cenou začíná pod 4 700 Kč. Chybět vám zde může maximálně 5G konektivita, kterou ale můžete získat koupí speciální verze Redmi Note 12 5G za za 7 000 Kč. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Všechny modely běží na operačním systému Android.

Pro ty náročnější je tu pak řada Pro. Oba modely mají stejný výkon i většinu výbavy. Hlavní roli zde tak hraje hlavní fotoaparát podle toho, zda vám stačí 50Mpx fotoaparát u modelu Redmi Note 12 Pro, nebo si potrpíte na extrémní detaily a připlatíte si za model Redmi Note 12 Pro+. Tyto modely vás vyjdou na 9000 respektive 12 000 Kč.

Diskuze (5) Další článek: Nositelná elektronika bude sledovat pohyb celého těla. Apple k tomu využije hodinky Watch a sluchátka AirPods

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Redmi, , , , , , , , , , , Redmi Note 12, Redmi Note 12 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 Pro+ 5G, Model, Respekt, Poměr ceny, MediaTek Dimensity, Šetřílek, Kamerka, Full HD, Výbava, Qualcomm Snapdragon, Watt,