Také LG bude mít odolný a výkonný smartphone. LG Optimus GJ

Čím dál častější vlastností současných vlajkových modelů jednotlivých výrobců se stává odolná konstrukce vůči vodě a vniknutí prachu. Těmito parametry se chlubí například Sony Xperia Z nebo Huawei Ascend D2. LG zatím na trhu podobně vybavený model nemá. Podle tchajwanského webu ePrice.com.tw ale výrobce z Jižní Koreje připravuje novinku LG Optimus GJ, odvozený od modelu Optimus G.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG Optimus GJ odolá vodě i prachu (foto: ePrice.com.tw)

Optimus GJ splňuje normu IP57, částečně tedy odolá prachu a vydrží ponoření do vody do jednoho metru po dobu 30 minut. Smartphone pracuje s operačním systémem Android 4.1.2 Jelly Bean. LG osadilo 4,7palcový displej s HD rozlišením 1 280 × 720 pixelů. Interní paměť má kapacitu 16 GB, zařízení v chodu udrží baterie s vysokou kapacitou 2 800 mAh. Tloušťku těla se přesto podařilo udržet těsně pod hranicí 10 mm.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zajímavé je, že konektory nejsou chráněny žádnými krytkami (foto: ePrice.com.tw)

Stejně jako u LG Optimus G se o výkon postará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1,5 GHz. Procesoru sekunduje paměť RAM s kapacitou 2 GB, o grafiku se stará jednotka Adreno 320. Fotoaparát disponuje rozlišením 13 Mpx, nechybí automatické ostření nebo LED blesk. Vpředu je umístěna ještě jedna 1,3 MPx kamera určená zejména na videohovory. LG Optimus GJ se prozatím bude prodávat pouze na Tchaj-wanu. O jeho případné distribuci na globální trh není dosud rozhodnuto.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG Optimus GJ v červené a černé barvě (foto: ePrice.com.tw)
Diskuze (8) Další článek: Oppo Find 5: superphone za 10 tisíc je v Evropě, objednávejte i z ČR

Témata článku: LG, , , , Huawei Ascend D2, LG Optimus, LG Optimus G, Sony Xperia Z, Mít, Výkon, Výkonný smartphone, Smartphone, SMA,