Takto má vypadat Samsung Galaxy S11! Na zádech se má objevit spektrometr

Teprve nedávno se do prodeje dostaly tabletofony Galaxy Note10 a Galaxy Note10+, svět mobilních technologií však pokračuje neúprosně dál. Již za necelý půlrok přijde na řadu nová generace řady Galaxy S, a server PhoneArena publikoval rendery, které by mohly blíže nastínit budoucí podobu Samsungu Galaxy S11. Povedly se náramně!

Na renderech byla použita kombinace designových linek řady Galaxy S10 a Galaxy Note10, pod základní barevné podání se zase podepsal Samsung Galaxy S10 5G. Vyobrazený telefon má minimální rámečky okolo displeje, které doplní vycentrovaný průstřel pro selfie kamerku. Samsung sice pracuje na poddisplejovém ztvárnění selfie, pro Galaxy S11 řešení prý ještě dotaženo nebude. Na renderech je vidět rovný displej, což by mohl být případ základního modelu z řady Galaxy S11 (podobně jako u Galaxy S10e), vybavenější modely by měly opět nabídnout dvakrát zakřivený Dynamic AMOLED. 

Na zádech se má Samsung vrátil k horizontálnímu fotomodulu se třemi fotoaparáty. Základním snímačem má být 108MPx senzor ISOCELL Bright HMX vlastní výroby, doplnit jej má periskopický objektiv s 5× optickým přiblížením. Třetím do party má být ultraširokoúhlý snímač zatím neznámého rozlišení. Pod fotoaparáty bude připravena přisvětlovací dioda a ToF kamerka pro skenování vzdálenějšího okolí.

Skenování blízkých objektů má podle zdroje obstarat spektrometr. Tento snímač využívá infračervené světlo k analýze chemického složení snímaného objektu, např. potravin. A doslova před několika dny na svět vyplula informace o tom, že si Samsung použití spektrometru v mobilu patentoval. Již dříve byl spektrometr součástí koncepčního telefonu Changhong H2, který se však do komerční produkce nikdy nedostal.

Představení trojice smartphonů aktuální řady Galaxy S10:

Je pravděpodobné, že designéři „renderů“ hodně vaří z vody, za vším však můžeme vidět logické úvahy. Je tedy dost možné, že nějak podobně bude skutečně vypadat budoucí Galaxy S11. Pokud by finální vzhled nebyl daleko od prezentovaných renderů, jak by se vám nové „esko“ od Samsungu líbilo?

Diskuze (17) Další článek: Nové iPhony v ceníku T-Mobilu. Starší jablíčka výrazně zlevňují

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Snímač, Kamerka, R Cam, Špek, Scanování, PhoneArena, Samsun, Bright HMX