Talkabout 192: vyměnitelné kryty od Motoroly

Motorola brzy uvede na evropský trh svůj další mobilní telefon s GPRS. Talkabout 192 má vestavěnou anténu, stahovatelné vyzváněcí melodie, vyměnitelné kryty a spoustu dalších funkcí. Určení? Mlaďoši.
Motorola brzy uvede na evropský trh svůj další mobilní telefon s GPRS. Talkabout 192 má vestavěnou anténu, stahovatelné vyzváněcí melodie, vyměnitelné kryty a spoustu dalších funkcí. Určení? Mlaďoši.

Motorola jako první v Evropě komerčně prodávala svůj mobil s GPRS. Jde o Motorolu T260, která, upřímně řečeno, příliš funkcemi neoplývá na to, že jde o manažerský mobil (nebo se alespoň tak tváří). Během tohoto roku se na našem trhu objeví další modely, z nichž první bude s největší pravděpodobností Talkabout 192.

Konečně bez antény

Motorola Talkabout 192 je malý stylový mobil bez antény, kterému budete moci vyměnit přední kryt. Nejprve budou nabízeny tyto barvy: stříbrná, magická černá a flanelová šedá. Mobil má docela hezký vzhled, Motorola konečně uhnula ze zaběhnutých kolejí. Displej je podsvícen zeleně a má rozměry 96 x 64 bodů, tedy zhruba tolik, co Nokia 7110. Velikost mobilu není nijak závratná, stejně tak hmotnost. Se standardně dodávanou baterií vydrží mobil zhruba 180 hodin na příjmu a 5 hodin hovoru. Je jasné, že Talkabout 192 je mobilní telefon se spoustou užitečných, ale i běžných uživatelských funkcí. Umí například opakované vytáčení volaného čísla při obsazené lince, přesměrování příchozího hovoru a editaci vyzváněcích melodií. Vyzváněcí možnosti však jdou ještě dál – k dispozici je inteligentní vibrační vyzváněcí a přidány jsou pozice na dvě další melodie, které si můžete stáhnout prostřednictvím wapového prohlížeče.

Žádné béčko

Při bližším pohledu do útrob telefonu zjistíte, že disponuje také hlasovým ovládáním – hlasem můžete vytáčet až 10 čísel z interního telefonního seznamu, do kterého lze uložit až 100 položek. Pro rychlé psaní textovek je k dispozici slovník iTAP, který je srovnatelný se známější technologií T9, prohlížeč WAPu ve verzi 1.1 a velmi jednoduchý organizér s budíkem. Několik her a spořičů obrazovky jsou určeny především pro mladší uživatele tohoto mobilního telefonu.

Motorola přinesla na trh atraktivní telefon, který díky podpoře rychlých datových přenosů s využitím technologie GPRS se stává skutečně použitelným mobilem nejen ve spojení s kapesním počítačem nebo notebookem, ale i jako samostatné zařízení pro prohlížení wapových stránek, psaní textových zpráv nebo telefonování. Své příznivce si určitě najde – nejen proto, že nemá anténu.

Ve zkratce

  • Motorola Talkabout 192
  • Velikost: 120 x 46 x 23 mm
  • Hmotnost: 117 g
  • Pohotovostní doba: 180 hodin
  • Doba hovoru: 300 minut
  • Displej: 96 x 64 bodů, zelené podsvícení
  • Zvonění: 11 standardních melodií, dvě stáhnutelné, vibrace
  • Další funkce: GPRS
Diskuze (19) Další článek: IQmapa: zahrejte si bojovku přes WAP

Témata článku: Motorola, Motorol, Kryt, Talkabout, Motor