Tarif T-Mobile „Všechno neomezeně“ za 900 Kč: jako vždy ne pro nás

Blíží se listopad, takže co nevidět přijdou operátoři s vánočními nabídkami. Když to trochu přeženu, u nás pravděpodobně budou k mání předražené telefony a volání do vlastní sítě zdarma pokud se upíšete. Na rozdíl od nás mají letos velmi slibné vyhlídky v USA, alespoň co se týče tamějšího T-Mobile. Na amerických serverech se začínají množit více či méně potvrzené spekulace o tom, že operátor chystá akci jménem „Projekt Dark“ či „Projekt Black“.

Klepněte pro větší obrázek
Za jedny peníze u nás dostanete volání a SMS na pět čísel. V USA pak u stejného operátora tolik volání, zpráv a dat kolik dokážete „sníst“

BGR píše, že v praxi by to mělo znamenat masivní rozšíření datové sítě HSPA s rychlostí 21 Mb/s, nové mobily na vánoční trh včetně Nokie N900, BlackBerry 9700 a dvou Androidů. Tím prvním by měla být Motorola Cliq v Evropě známá jako Dext a Samsung Behold II. Za kolik se budou telefony prodávat se zatím neví, mluví se ale o tarifu. Americký T-Mobile by měl nabídnout kompletně neomezený tarif s výmluvným názvem „Everything Unlimited“ obsahující volání, SMS, MMS a data za (a teď se podržte) 50 dolarů měsíčně. Abych vám ušetřil práci s přepočtem, jde o necelých 900 Kč!

Raději se ani neodvážím spekulovat, kolik by si za něco takového naúčtoval tuzemský T-Mobile, každopádně je tady jasně vidět kde je mobilní trh u nás a v jiných zemích a že profit z „členství“ v nadnárodní skupině mají naši operátoři jasně záporný. Dokazuje to třeba nedávné vyvedení značné části základního kapitálu Vodafone z ČR do mateřské Anglie, kde pak operátor může prodávat Nokie N97 zadarmo.

Diskuze (49) Další článek: Sony Ericsson začíná prodávat nové modely, známe konečné ceny

Témata článku: , , , , Nokia N97, Nokia N97 mini, T Mobil, Mobil, Jak, Neo +, T - Mobil, Behold, MOBI, Pro +, Neo, Masivní rozšíření, Americký server, Tarif