Tarify 2000: spočtete si, zda voláte nejvýhodněji

Program Tarify 2000 umí počítat měsíční náklady na volání a používání dalších služeb jako GPRS či MMS. Zvládá už i nový tarif Eurotel Individual. Výsledky najdete v přehledné tabulce nebo grafu. Vyzkoušejte!

Aktuální verzi programu Tarify 2000 si můžete stáhnout z MobilManie, sekce Soubory. Po rozbalení souboru Zip spusťte aplikaci Tarify2000.exe.

Nejprve zadejte do volných políček počty minut, kam voláte, a to různých destinací a v různých časových pásmech. Ideální by bylo, kdybyste měli po ruce podrobné vyúčtování z posledního měsíce; máte-li předplacenou kartu, bude odhad minut složitější. Kromě volání zadáváte také počet minut strávených datování a wapováním, počet odeslaných textovek a MMS a konečně počet kB stažených přes GPRS.

Pokud nevíte, jak voláte, můžete využít tří předpřipravených schémat volání, kdy zadáte navíc jen pásmo, v němž voláte nejčastěji, a síť, do níž voláte nejčastěji. Schéma pak můžete dále upravovat. Jakmile jste spokojeni, stiskněte tlačítko Výpočet.

Tip: Pokud si s vyplněním nevíte rady, klikněte na nápovědu; jsou zde popsána políčka, do nichž se vyplňují data.

 

Nyní se zobrazí přehled tarifů jednotlivých operátorů včetně Telekomu. U každého tarifu bude vypsána částka, kterou zaplatíte. Do konečné částky můžete zahrnout i slevu při placení inkasem.

Program umí zobrazit i graf, kde poskládá částky od nejnižší po nejvyšší, a to včetně možnosti zobrazit si částky přímo u jednotlivých sloupečků.

 

Program Tarify 2000 je dle mého názoru velmi povedený a umožňuje velmi dobře reflektovat potřeby uživatele. Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje, můžete zkusit náš Tarifikátor v Excelu, který má tu výhodu, že si jej může každý čtenář modifikovat dle svých potřeb. Náš Tarifikátor najdete rovněž v Souborech.

Diskuze (14) Další článek: Programy, které by ve vašem Pocket PC rozhodně neměly chybět (2.část)

Témata článku: , , Volat, Tarif