TCL Thunderbird jsou další chytré brýle budoucnosti. Mají barevný displej, který oživí rozšířenou realitu

TCL, respektive jeho značka Thunderbird představila chytré brýle pro rozšířenou realitu Thunderbird Smart Glasses (Pioneer Edition). Jde vůbec o první binokulární brýle s barevným holografickým zobrazením. Narozdíl od jiných brýlí představených v poslední době totiž na sklíčku umí zobrazit i barvy, narozdíl třeba od novinky Xiaomi s monochromatickým zobrazením. 

Sklíčka TCL obsahují micro-LED displej, kde jednotlivé pixely mají velikost pouhé 4 µm a firma vyvinula vlastní algoritmus, který jim dovolí zobrazit plný barevný obraz. Společnost prý na technologii zobrazení pracovala déle než 3 roky. V rámci demonstračního videa můžeme vidět, že umí zobrazit notifikace, zprávy, různé informace, video příchozí hovoru nebo AR navigaci ve městě. Brýle totiž mají repráček i mikrofon.

Brýle se ovládají dotykovými gesty na nožičkách brýlí a pravděpodobně bude možné i ovládání hlasem. Přestože obsahují spoustu techniky uvnitř, vypadají na první pohled vcelku konvenčně, jen mají o něco širší obroučky. Do nich TCL umístilo i kameru, která se nachází v mostíku nad nosem. Výrobce však neudává, jak kvalitní kamerka je. Otázka visí nad konektivitou. Výrobce neřekl, zda mají vlastní připojení, nebo k jejich použití bude nutné připojení ke smartphonu.

Každopádně je z poskytnutých materiálů vidět, že v mnohém jsou brýle dále než konkurence od Xiaomi nebo nedávno představené brýle Ray-Ban od Facebooku. Na druhou stranu TCL zatím neuvedlo kolik brýle budou stát, ani kdy budou dostupné v prodeji. Prvně by však měly dorazit zřejmě na čínský trh.

TCL Thunderbird Smart Glasses v akci:

Zdroj: TCL Thunderbird (Weibo)

Diskuze (1) Další článek: WhatsApp je prý nejbezpečnější komunikační aplikace. Nově začne šifrovat i zálohy

Témata článku: TCL, , , , , , , , , , Zobrazení, VIVE Flow, Chytré, Smart Glasses, Barevný displej, Weibo, Realita, Google Ara, Ray-Ban, ? Displej,