TCL ukázalo ohebný smartphone. Do prodeje by měl jít zhruba za rok

Společnost TCL už delší dobu deklaruje, že pracuje na ohebných displejích a celých zařízeních. Dokonce hned v několika formách, velikostech a s různými způsoby ohýbání. Na dnešní berlínské tiskové konferenci jsme dokonce viděli fungující prototyp. Bohužel je v tak rané fázi, že jej produktový ředitel firmy předvedl pouze na pódiu, dvakrát otevřel a zavřel, svítící displej jsme viděli zhasnout, ale bez pohybu, bez ukázky uživatelského prostředí.

Po půlminutě znovu zmizel v kapse a neobjevil se ani v „demo area“, kde si novináři fotí čerstvě představené produkty. Nepadlo ani žádné oznámení, kdy můžeme s „ohýbačkou“ od TCL počítat. Přitom už v únoru jsme ukázky v Barceloně fotili a v červnu proběhla informace, že výroba „foldů“ začne ještě letos. Že by se vývoj protahoval, jak je v téhle oblasti zvykem?

Aktualizováno 6. září 2019:

V den otevření veletrhu IFA pro veřejnost se prototyp ohebného smartphonu TCL z tiskové konference přece jen objevil na stánku. Sice pouze ve statické poloze bez možnosti dotýkání, ale aspoň bez ochranného skla. Zástupci společnosti TCL zatím přesné datum uvedení nechtějí prozradit, ale údajně komerční nasazení směřuje na druhou polovinu příštího roku. IFA 2020 by tedy teoreticky mohla přinést první ohebný smartphone této čínské značky.

Klepněte pro větší obrázek
Skládací prototyp vystavovalo TCL na svém stánku

Výrobce se pochlubil i základními specifikacemi. Rozložený displej má úhlopříčku 7,2 palce a testovaný je na 200 tisíc rozložení. Typově jde o AMOLED panel s 2K rozlišením, který se překládá přesně uprostřed. Vnější strana zařízení je vyrobena ze skla ve speciální plastické úpravě připomínající diamant. O dalším hardwaru řeč nebyla – výrobce jej pravděpodobně vybere až podle aktuální dostupné nabídky v příštím roce.

Diskuze (4) Další článek: Samsung Galaxy Tab Active Pro: Odolný desetipalec do terénu se stylusem S Pen

Témata článku: TCL, , , , , , , Ohýbání, Úkaz, SMA, Displej, Huawei a Samsung, Pro +, Konkurence, Celé zařízení, Ukázka