TCL začne ještě letos s výrobou ohebných displejů. Dočkáme se skládacího Alcatelu?

Čínské TCL se může zařadit mezi několik málo světových dodavatelů komponent, kteří dokáží vyrobit ohebný displej pro smartphony. Podle zdrojů čínského portálu IThome.com chce firma odstartovat sériovou výrobu flexibilních panelů během posledního čtvrtletí letošního roku. Součástky by si nenechala pouze pro vlastní potřebu, ale dodávala by i jiným výrobcům. Zájemce prý už má.

Klepněte pro větší obrázek

Nová linka na výrobu ohebných AMOLED displejů se dokončuje v sedmimilionovém městě Wu-chan ve střední Číně. Její plánovaná kapacita v plném provozu dosáhne 45 tisíc panelů za měsíc. Ve srovnání s milionovými měsíčními objemy linek na klasické rovné displeje je stále patrná velká technologická náročnost produkce ohebných panelů. Vybavení linky má pocházet z Japonska a z Jižní Koreje.

TCL své ambice vyrábět flexibilní displeje dalo najevo už na letošním únorovém veletrhu MWC v Barceloně, kde prezentovalo několik konceptů. Jakou konstrukci si výrobce nakonec pro výrobu zvolí, není v tuto chvíli známo. Jisté je, že z produkce in-house budou těžit jeho vlastní smartphonové značky TCL a Alcatel. Nákup součástek od jiného subjektu totiž pro každou firmu vychází výrazně dráž, než když je schopna se komponentami zásobovat z vlastních zdrojů.

Až polovina vlajkových modelů v příštím roce může být skládacích:

Váš názor Další článek: Co vše prozradí o skládacím Samsungu Galaxy Fold jeho uživatelská příručka?

Témata článku: , , , , , , Vybavení, Výroba, Produkce, ? Displej, Japonsko, Jižní Korea, Součástka, Linka, Displej, Wu-chan, Sklad, Panel