TechFaith Twins: chytré dvojče z Číny

První komunikátor, který zvládá zároveň dvě sítě: GSM a WCDMA. K tomu dotykový LCD a výkonná baterie.

Čínská společnost TechFaith vyvinula nový Windows Mobile komunikátor, který je schopen pracovat zároveň v pásmech WCDMA a GSM. Díky tomuto duálnímu módu je komunikátor nazýván „Twins“ a nabízí uživateli možnost současného přihlášení jedné SIMkarty do sítě WCDMA a druhé do GSM, nebo dvou karet do GSM. Znamená to, že majitel dvojčete bude dostupný zároveň na dvou telefonních číslech, a to i v případě, že každé pracuje v jiné síti, bez nutnosti přepínat mezi SIM kartami a vypínat telefon. 

Klepněte pro větší obrázek
Místo nápisu BRAND může být pod displejem např. logo operátora

TechFaith tvrdí, že se jedná o vůbec první duální telefon pro různé sítě na světě. Je to pravda jen tak napůl. Mobil s podporou dvou typů sítí už existuje, nabízí jej indický výrobce Spice Mobile Phones. Jedná se o model klasické konstrukce D-88, jehož specifikace najdete zde. Twins tak drží prvenství alespoň jako duální komunikátor s operačním systémem.

Klepněte pro větší obrázek 
Duální D-88 připomíná svým designem Motorolu SLVR L7

Dvojče by se mělo vyrábět ve dvou provedeních: typ Dragonfly bude čtyřpásmový, druhý typ s procesorem OMAP zase výkonnější a rychlejší, ale pracovat bude jen na třech frekvencích. Oba modely jsou vybaveny 2Mpx fotoaparátem, dotykovým TFT-LCD displejem s úhlopříčkou 2,8" a vestavěnou pamětí 64 MB, resp. 256 MB u typu s procesorem OMAP. Paměť bude rozšiřitelná kartami microSD, spojení s PC zajistí USB 2.0 nebo Bluetooth s profilem A2DP. Komunikátor Twins bude pracovat se systémem Windows Mobile 6 a výrobce slibuje i výkonnou baterii o kapacitě 1 500 mAh.

Telefon sice vypadá se svými rozměry 117 × 61 × 16,4 mm jako poněkud objemnější, ale ti, kdo často cestují a pohybují se v různých mobilních sítích, mu pár milimetrů navíc určitě odpustí jako výhodu za to, že nebudou muset používat dva různé přístroje. Společnost očekává velký zájem o Twins hlavně mezi byznysmeny z Evropy a jihovýchodní Asie, do těchto oblastí by měly dorazit první zásilky během listopadu. Cena prozatím nebyla stanovena.

TechFaith Twins ve zkratce:

  • operační systém: Windows Mobile 6
  • rozměry: 117 x 61 x 16,4 mm
  • sítě: GSM, WCDMA
  • data: USB 2.0, Bluetooth (A2DP)
  • paměť: 64, resp. 256 MB RAM, rozšiřitelná kartami microSD
  • displej: dotykový TFT-LCD 2,8", 65 tisíc barev
  • fotoaparát: 2Mpx
  • baterie: 1500 mAh
Diskuze (4) Další článek: Sony Ericsson K850i: velký test

Témata článku: Motorola Slvr L7, Duální telefon, Dvojče, Chytré, Cin, Druhý typ