Teď už šťáva nedojde. Tato powerbanka má kapacitu 24 000 mAh, výkon 140 W a nabije mobil i notebook

Nizozemská značka příslušenství Xtorm začíná na českém trhu prodávat dvojici nových výkonných powerbank Xtorm Titan. Vyšší model Pro s nabíjecím příkonem 140 W na jednom portu a celkovou kapacitou 24 000 mAh dokáže dobít notebook za 1,5 hodiny a stojí 5000 Kč. Základní model má stejnou kapacitu, ale maximální příkon omezený na 60 W. Stojí 4000 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Powerbanka Xtorm Titan Pro má čtveřici USB-C portů, grafický LED displej a krátký USB-C kabel, který se dá magneticky přichytit na boční stranu

Xtorm Titan Pro nabízí rovnou čtveřici USB-C konektorů, které poskytnou dostatek výkonu nejen pro nabíjení smartphonů, ale i větší elektroniky. Bez problémů zvládnou napájet současně dva notebooky MacBook Air, iPhone a chytré hodinky.

Výhodou je průchozí nabíjení

Celkový příkon je 150 W a podle potřeby jej při nabíjení více zařízení současně powerbanka sama dělí a distribuuje. Maximální výkon na jednom USB-C portu je 140 W. Samotná powerbanka se dobíjí 100W Power Delivery vstupem a plné dobití do 100 % trvá zhruba dvě hodiny.

Klepněte pro větší obrázek
Xtorm Titan Pro „utáhne“ i notebook

Na powerbance kromě úctyhodných nabíjecích výkonů zaujmou i drobné detaily, jako LED displej nebo propojovací kabel s magnetickým uložením na boční straně powerbanky. Podporováno je průchozí nabíjení, což znamená, že v jednom okamžiku se ze zásuvky může nabíjet samotná powerbanka, která zároveň nabíjí i k ní připojená zařízení.

Oba modely powerbanky Xtorm Titan (XB401) i Xtorm Titan Pro (XB402) jsou chráněny proti přetížení, hlubokému vybití a zkratu. Cenově dostupnější základní model powerbanky má stejný design i kapacitu, ale nabízí odlišnou sestavu konektorů – trojice USB-C konektorů má maximální společný výkon 60 W. Je třeba počítat s tím, že takto výkonná powerbanka s vysokou kapacitou je pořádná cihlička, měří 190 × 90 × 30 mm a váží okolo 800 gramů. 

O značce Xtorm:

Nizozemská značka Xtorm se od roku 2008 zabývá vývojem produktů pro nabíjení osobní elektroniky. Její portfolio zahrnuje powerbanky, adaptéry, napájecí kabely i bezdrátové nabíječky a v neposlední řadě napájecí stanice Power Station s řadou solárních panelů. Značka se zaměřuje na vysokou odolnost, výrazný design, důraz na dlouhou životnost a udržitelný způsob výroby.

Diskuze (25) Další článek: Recenze mobilu Samsung Galaxy A54. Střední třída dospívá, ale dejte si pozor na kluzké kryty

Témata článku: , , , Příkon, MAh, MacBook Air, Kapacita, Vývoj produktu, LED, Power Station, Notebook, Šťáva, Model,