Telefon jako mikroskop. Tento gadget přidá každému mobilu nevídané možnosti přiblížení

Některé smartphony jsou dnes vybaveny makro objektivy pro detailní zachycení objektu s bezprostřední blízkosti. Tyto čočky však většinou limituje nízké rozlišení i další parametry kamerky. Nyní se však na crowdfundingovém portále Indiegogo objevil zajímavý projekt iMicro Q2 od čínské společnosti I-Seeing, který si dal za cíl z každého telefonu udělat mikroskop.

Nejde tedy jen o běžné makro snímky, ale opravdu mikroskopické snímky s až 800× přiblížením schopné detailně zachytit objekty o rozměrech pouhých desítek μm. Jedná se tak o plnohodnotného konkurenta některých levnějších mikroskopů. Výhodou iMicro je však jeho univerzálnost a rozměry.

Zařízení je opravdu titěrné a velikostí odpovídá běžným objektivům u smartphonů. Díky lepící nanovrstvě se navíc dá přichytit k libovolnému telefonu. Díky tomu získáte opravdu prvotřídní možnost přiblížení a přitom stále dostanete plnou kvalitu své primární kamerky. IMicro přitom není prvním počinem této firmy, v pořadí jde již o třetí takový pokus, ovšem až model Q2 nabídne až 800× přiblížení s minimálním rozlišením až 1 μm. 

Přestože jde původem o čínskou firmu, snaží se s projektem prorazit hlavně v Kanadě, takže finální prodejní cena činí 39 kanadských dolarů (cca 830 Kč). Skrze Indiegogo však firma produkt nabízí celosvětově, takže si tento gadget můžete pořídit i vy. Již nyní projekt vybral přes 700 tisíc kanadských dolarů.

Představení iMicro Q2:

Diskuze (15) Další článek: Samsung aktualizuje hodinky Galaxy Watch4. Čekejte nová gesta i vylepšenou detekci pádů

Témata článku: , , , , , , , , , Univerzálnost, Přiblížení, Mikro, Telefon, Mobil, Projekt,