Telefonování z počítače na pevnou linku úplně zadarmo! (oživeno 2×)

Opravdu v tom není žádná klička. Stáhněte si program VoipBuster, nainstalujte ho do počítače a od této chvíle můžete na pevná čísla v České republice a v dalších zemích volat úplně zadarmo. Jediným omezením je maximální délka hovoru něco málo nad dvě minuty, poté ale nic nebrání stisknout tlačítko a zavolat zpět na stejné číslo. Na webu tvrdí, že limit je minuta, ale praktické testy prokázaly více než dvojnásobek.

Program VoipBuster je v současné době v betaverzi a lze asi předpokládat, že v plné verzi už telefonování zadarmo nebude. Teď ale funguje, však to vyzkoušejte sami. Když si koupíte kredit, který zruší dvouminutový limit, získáte navíc i lokální telefonní číslo, na které vám budou moci ostatní volat.

Oživeno: VoipBuster jsem během víkendu několikrát vyzkoušel. I když se v diskuzi objevuje řada stížnosti na nemožnost registrace, spojení nebo hovoru, osobně jsem se nesetkal s žádnými většími problémy. Jednou se spojení samo přerušilo hned po navázání, poté jsem ale zavolal znovu a pokračoval v hovoru. VoipBuster testuji na ADSL 1024/256 s agregací 1:50.

Doplňuji také aktuální seznam zemí, do kterých lze volat na pevnou linku zdarma: Austrálie, Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kanada, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie a Spojené státy americké.

Ceny telefonování do ostatních zemí a do mobilních sítí se velmi liší, kompletní ceník najdete na této stránce. Jako Fixed je zde označena pevná telefonní síť, Mobile jsou mobilní telefony. Zdarma se mimochodem zatím dá volat i na české mobily. Program sice zahlásí, že byste za to měli zaplatit šestnáct centů za minutu, ale hovor nepřeruší a jelikož jste si zatím nekoupili kredit, není z čeho odčítat. Telefonát se ukončí po dvou minutách, ale opět můžete zavolat znovu.

Pro zakoupení kreditu se na této stránce musíte přihlásit svým uživatelským jménem a heslem, které jste si zvolili při instalaci programu. Ocitnete se na zabezpečené stránce, kde lze zaplatit mezinárodní platební kartou. Můžete si vybrat buď částku 1 euro, se kterou se odstraní dvouminutový limit, případně 10 eur.

Oživeno podruhé: V případě volání na mobilní telefon se zdá, že je k dispozici pouze omezený kredit na pět dvouminutových hovorů. Po jeho vyčerpání se už na mobily volat nedá. Potom telefonování na mobilní čísla nefungovalo vůbec ... zřejmě se ještě stále ladí, nebo šlo o bezpečnostní díru, která byla zalepena.


Na VoipBuster upozornil Game Blog
Diskuze (324) Další článek: MetrO: skvělý plán podzemních drah světa pro Symbian S60

Témata článku: , Telefon, Počítač, Link, Telefonování,