Televizní Hrdinové a adrenalinové závody v rallye

Sledujete seriál Hrdinové? Teď je můžete mít přímo v mobilu. K tomu skvělé závody rallye nebo fotbalový simulátor.

Dnešní čtveřice Java her je opravdu nabitá a vybere si snad každý. Ať už máte raději hry akční nebo logické, sportovní nebo závodní, pro každého tu máme něco. Seriálová předloha jedné z her je navíc velkým televizním trhákem současnosti. Určitě už jste někdy slyšel o seriálu Hrdinové... V závěru článku zjistíte, zda váš telefon zvolenou hru podporuje. Pokud ano, stáhněte si ji a můžete začít pařit. Doma, ve vlaku, ve frontě v supermarketu, prostě kdekoliv.

Heroes: The Official Mobile Game (Hrdinové)

Každý čtvrtek se na českých obrazovkách setkáváme se seriálem Hrdinové. Jeho autor Tim Kring se při vytváření námětu inspiroval hlavně fantasy komiksy, hrdinové jsou proto obdařeni zvláštními schopnostmi, jako je umění létat, cestovat časem nebo číst lidem myšlenky. Děj se přitom odehrává (až na malé výlety mimo) převážně v současnosti na území Spojených států. Prověřený herní vývojář firma Gameloft nám nyní představuje mobilní podobu Heroes. Díky oficiální licenci se ve hře setkáme s postavami i animovanými tvářemi herců ze seriálu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

TIP: Připravujeme pro vás podrobnou recenzi hry Heroes: The Official Mobile Game

Hra obsahuje celkem 11 levelů, po jejichž absolvování se dostanete k závěrečné bitvě všech nadpřirozených schopností dvou největších rivalů Petera a Sylara. V každé předchozí úrovni představujete jednoho ze tří hrdinů Niki/Hiro/Peter, bojujete proti nastrčeným nepřátelům, gangsterům a plníte různé, většinou jednoduché logické úkoly. Ovládání je tradičně výborně zpracované, průběžná nápověda v podobě vyskakujících bublin vám vždy poradí, jakou klávesu je třeba pro danou akci stisknout. Jestliže jste fanoušky televizních Hrdinů, tato hra vás určitě uchvátí. Stejně dobře si ji mohou zahrát i ti, kdo seriál nesledují. Příběh je totiž zjednodušený a vždy je jasně vysvětleno, čeho máte dosáhnout a co pro to musíte udělat. Škoda, že obtížnost je místy až příliš nízká, chtělo by to větší počet náročnějších levelů.

Heroes: The Official Mobile Game (akční, bojová, logická):

  • SMS ve tvaru: CP HVSDD
  • odeslat na číslo: 900 09 80
  • cena: 80 Kč

Slide-A-Lama Deluxe

Hra, kterou určitě důvěrně znají všichni pravidelní uživatelé internetového kecálka ICQ. Roztomilé lamy, kreslené prostředí a posouvání označených kamenů – to je ve zkratce vše podstatné v nové verzi oblíbené hry Slide-A-Lama. Na ICQ v rámci herních doplňků Xtraz už existuje více než rok, na mobilech byla zatím pouze v jednoduché verzi. V čem tedy spočívá vylepšená verze Deluxe? Nyní jsou ve hře obsaženy hned tři herní módy, ve všech je váš úspěch spojen s převedením cizích lam na víru vašeho družstva.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

První hru Classic už určitě znáte: představuje známou verzi s posouváním kamenů, tvoření řad trojic a více kamenů. V druhém módu nazvaném Link 4 se podobným způsobem snažíte v chrámu Lamy poskládat čtyři kameny za sebe, hra připomíná piškvorky. Poslední hra je variací na karetní poker, kameny tentokrát obdržely čísla a symboly karet. Slide-A-Lama Deluxe v sobě ukrývá jednoduchost a přitom výbornou hratelnost, jednotlivé hry vydržíte hrát klidně i několik hodin.

Slide-A-Lama Deluxe (logická):

  • SMS ve tvaru: CP HAHDS
  • odeslat na číslo: 900 09 80
  • cena: 80 Kč

Manager Pro Football 2008:

Hra pro všechny, kdo mají rádi fotbal nejen jako hru, ale také jako prostředí velkého byznysu. Jako správný fotbalový manažer musíte shánět ty nejlepší hráče do týmu za co nevýhodnější ceny, vedete strategii klubu, dohlížíte na tréninky a staráte se o stadion. Ve hře Manager Pro Football 2008 máte možnost předvést se jako klubový boss, a to dokonce v našich českých podmínkách. Tím nemyslím na způsob, že byste měli někam posílat „kapříky“, ale že máte máte k dispozici hned šedesátku našich mužstev. Jedno z nich si vyberete a můžete zahájit cestu k prvoligovému titulu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na začátku si budete moci dovolit jen některý z nižších a tedy levnějších týmů. Vaše snažení tedy nejspíš začne někde ve třetí lize. Do nejvyšší soutěže je cesta dlouhá a trnitá, proto musíte pečlivě vybírat hráčskou základnu, určovat co nejlepší taktiku hry, dobře se starat o klubovou pokladnu, správnou měrou určovat cenu lístků na zápas a množství reklamy na stadionu. Každý přehmat vás může stát diváky, sponzory, a tím i drahocenné finance. A ty budete k cestě na vrchol potřebovat především.

Manager Pro Football 2008 (sportovní simulátor):

  • SMS ve tvaru: CP HDUHX
  • odeslat na číslo: 900 09 80
  • cena: 80 Kč

Pro Rally Racing

Další vynikající závodní hra od Gameloftu nás přivádí do světa silných motorů, asfaltových, bahnitých i zasněžených závodních tratí se spoustou zatáček a nerovností, zkrátka ten správný adrenalin při závodech rallye. Na začátku si můžete zvolit, zda si zahrajete jen rychlý závod nebo rovnou šampionát. Pokud dojedete do třetího místa, získáváte body, se kterými se vám potom odemykají další zajímavější a náročnější tratě. Body jsou udělovány nejen za konečné umístění, ale i za dobrý styl jízdy, za bouračky se naopak odečítají. Závodit začínáte v suchém a prašném Mexiku, přesouváte se do zasněženého Norska a po několika dobrých umístěních vás čekají další tratě v Japonsku, Velké Británii, Spojených státech nebo na Korsice.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pokud už máte natrénováno, můžete se pustit do šampionátu. Tam se vám navíc po získání určitého množství bodů otevírají nové možnosti hry, jako je souboj s časem, skákání nebo duel. Po absolvování několika závodů budete určitě chtít vyměnit i svoje auto za výkonnější stroj. Našince potěší, že mezi auty je na výběr i Škoda Fabia. Všemi závody vás provází traťová hosteska vypadající jako Eva Longoria v bikinách. Pokud dojedete na horším než prvním místě, pokárá vás, že od vás čekala víc. Inu, co byste pro ni neudělali… Grafické zpracování je vzhledem k závodnímu typu hry na dobré úrovni. Ovládání funguje na jednoduchém principu, kdy auto samo zrychluje, vy pouze zatáčíte, případně před ostrými zatáčkami přibržďujete. Tratě jsou zajímavě řešeny, jediné co trochu chybí, je jejich schéma v průběhu závodu. O to víc ale můžete prokázat své řidičské umění – tedy alespoň na mobilu.

Pro Rally Racing (závodní):

  • SMS ve tvaru: CP HHDVX
  • odeslat na číslo: 900 09 80
  • cena: 80 Kč


Doplňující informace

Hry jsou v češtině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem STAHNU KOD na číslo 900 09 03. KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HCRWH 

Cena SMS je 3 Kč. Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).


Tip, jak hru stáhnout levněji

Zaujala vás některá hra, ale bojíte se vysokých poplatků za stažená data? Pro zákazníky Vodafonu a T-Mobilu máme malý trik, jak ušetřit. Stačí si pro přístup k wapu nastavit už téměř zapomenuté vytáčené připojení, u kterého je zpoplatněna doba připojení, nikoliv objem přenesených dat (jako je tomu u GPRS). Svému operátorovi tak zaplatíte pouze částku za dobu stahování hry, což je pro představu 2 až 4 minuty. Přesnou cenu zjistíte podle této jednoduché tabulky:

 Cena připojení k WAPuCena za data při stahování hry (3 minuty)Vytáčené připojení
Tarifní i předplacené služby Vodafone1,79 Kč/min.5,37 KčNastavení najdete zde
Tarifní služby T-Mobile2,38 Kč/min.7,14 KčNastavení najdete zde
T-Mobile- předplacené služby3,20 Kč/min.9,60 KčNastavení najdete zde
Vytáčené připojení je po první minutě účtováno po sekundách (60+1).
Diskuze (4) Další článek: Motorola padá stále níž, na loňský rok nebude vzpomínat v dobrém

Témata článku: , Určité množství, Tvoření, Adrena, Závod, Škoda Fabia