Textové zprávy pro pokročilé

Software pro práci s textovými zprávami CallNet SMS Agent 3.0
Jedním z jednoduchých, ale zároveň velmi efektivních způsobů, jak ve firemním styku předávat krátké informace, jsou textové zprávy. Pokud využijete veřejných SMS bran, je zaslání zprávy sice zadarmo, jenže takto odeslaná zpráva nemusí příjemci vždy přijít, jindy jsou časové prodlevy neodhadnutelné. Dalším řešením je zakoupit od mobilního operátora přístup do jeho SMS centra, ale toto řešení není nejlevnější a vyplatí se jen velkým společnostem.

Nároční ušetří
Komunikační software CallNet SMS Agent 3.0 se snaží zaplnit mezeru mezi těmito krajními body a využívá k tomu … mobilní telefon. Samozřejmě, že u něj nesedí pracovník a nevyťukává textové zprávy, telefon (my jsme používali Siemens S25) se kabelem nebo infračerveně připojí k sériovému portu počítače, na kterém je nainstalován SMS Agent.

Protože se nevyužívá veřejné SMS brány operátorů, za textovou zprávu odeslanou z počítače se musí platit – stejně jako za SMS odeslanou z telefonu. Přesto je ale pro většinu běžných uživatelů-firem tento způsob levnější než přímý přístup do SMS centra.

Callnet umožní textové zprávy také přijímat a tuto funkci bez mobilního telefonu připojeného k počítači nemůže nabídnout žádný software, žádná veřejná brána. Přijaté i odeslané textové zprávy lze archivovat a třídit do složek, dlouhé textové zprávy jsou při odesílání rozděleny na kousky s délkou 160 znaků. CallNet se dokáže postarat i o potvrzení o doručení textové zprávy – tyto informace archivuje a je tak možné zjistit, které zprávy příjemci přišly a které ne.

Zmobilněte svoji síť
Síla tohoto softwaru by se však měla projevit především v síťovém prostředí, rozšíření pro webové aplikace umožňuje vytvářet internetové stránky s možností posílat krátké textové zprávy. Se síťovou a webovou verzí je také možné přistupovat do různých databází, takže cestující uživatel může z mobilního telefonu (prostřednictvím textových zpráv) zjistit aktuální ceny, přehled o svých schůzkách a úkolech, podívat se do obchodního rejstříku …

Samozřejmě můžete namítnout, že všechny tyto funkce může nahradit WAP. Jenže přes jeho nesporné výhody bude pro firmy zatím výhodnější pořídit si software pro distribuci informací prostřednictvím textových zpráv. Pokud je vyžadována spolehlivost doručování informací při co nejnižších nákladech, je komunikační software CallNet SMS Agent 3.0 asi nejlepším řešením.

Dodavatel:
dst@callnet.cz
DS&T
Ovčí hájek 2165
155 00 Praha 5

Tento článek byl napsán pro časopis Mobility

Diskuze (1) Další článek: Mobilní Internet má smysl

Témata článku: , , , Efektivní způsob, Mobilní operátor, Krátká informace, CallNet SMS, Mobilita, Text, SMS centrum, Jednoduchý způsob, Textová zpráva, Přímý přístup, Telefon, Odeslaná zpráva, Obchodní rejstřík, SMS agent, Internetová stránka, Webová aplikace, Mobilní telefon, Nejlepší řešení, Komunikační software, Krajní bod, Pro +, Časová prodleva