Tiskové zprávy už se valí. Které české banky a firmy podporují Apple Pay?

Apple opravdu dusil své partnery až do poslední sekundy a nenechal je pustit sebemenší informaci. Až s dnešní šestou hodinou ranní, kdy proběhlo oficiální spuštění Apple Pay, začínají se hrnout tiskové zprávy. Apple Pay není úplně ten typ služby, ke kterému lze vymýšlet bonusy a doplňkové informace, takže tento článek bude spíše postupně aktualizovaný seznam oficiálně podporovaných bank (a „nebanků), které Apple Pay podporují.

• První tisková zpráva přišla od Twisto, což je fintech, díky kterému mohou Apple Pay používat také zákazníci bank, které Apple Pay nenabízí.

• Druhá byla AirBank a na svém webu přidává pěkný návod, jak na věc.
    Aktualizováno v poledne: Za pouhý půlden AirBank hlásí, že si Apple Play aktivovalo již 15 tisíc klientů a stihli zaplatit tři tisíce nákupů v celkové hodnotě 570 tisíc korun.

• Další jistotou je Edenred, poskytovatel stravenek a firemních benefirních programů, světová jednička ve svém oboru. Na webu společnosti už jsou informace a uživatelé hlásí úspěšné přidání karet do systému. Tisková zpráva potvrzuje podporu Apple Pay jak na kartách Ticket Restaurant, tak Edenred Benefits.

• Od mBank ještě zprávu nemáme, ale povedlo se nám přidat její kartu do Apple Pay. Zajímavé je, že mají trochu jinak udělané ověření, souhlas je potřeba zakliknout na jejich webu.

• V J&T Bance si uvědomili, že kromě prostého faktu „spustili jsme Apple Pay“ vlastně není co oznamovat, takže místo košaté tiskové uprávy přišlo pouze stručné oznámení.

• Moneta Money Bank se chlubí, že je momentálně jediná banka, která umožňuje pohodlnou aktivaci karty pro Apple Pay prostřednictvím mobilního bankovnictví. Díky tomu ani není potřeba mít u sebe plastovou kartu (stejný trik umí i Twisto, ale to není banka).
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
  • Služba Apple Pay dostala svou českou microsite, mimo jiné na ní najdeme také seznam partnerů, který by měl být pro dnešek kompletní, další partneři se začnou přidávat až v následujících týdnech/měsících.
Klepněte pro větší obrázek
  • ...a nejde pouze o banky a jiné vydavatele karet, podporu Apple Pay začnou oznamovat také vývojáři aplikací. Jedním z prvních je T-Mobile, který slíbil, že na přelomu února a března integruje do aplikace Můj T-Mobile jak Apple Pay, tak Google Pay. Zjednoduší se tak placení faktur nebo dobíjení kreditu na předplacených kartách.

• Další, kdo je v ekosystému Apple Pay zapojený, jsou prodejci. Alza oznámila, že službu spustí v nejbližších dnech, prvně v aplikaci pro Apple iOS. „Platbu přes Apple Pay půjde jednoduše zvolit v košíku e-shopu. Největším benefitem je rychlost a bezpečnost – díky uložené kartě v iPhonu, iPadu či Macu zákazník objednávku uhradí na jeden klik a transakci autorizuje přes Touch ID, Face ID nebo PIN,“ uvádí zelený skřítek v tiskové zprávě.

• Česká Spořitelna oznámila, že během prvních šesti hodin aktivovala 13 tisíc klientů, což je každý šestý klient s iPhonem, iPadem, resp. Apple Watch. Ve stejném časovém úseku proběhlo 3 128 transakčí v celkové hodnotě 642 tisíc korun.

Článek průběžně aktualizujeme

Diskuze (20) Další článek: Tokio 2020: Všechno zlato na olympijské medaile vytěží Japonci z vysloužilých mobilů

Témata článku: Apple, Apple Pay, Komerční banka, Moneta, Bezkontaktní platby, Edenred, Česká spořitelna, Equa bank, ČSOB, AirBank, Banka, Článek, Česká banka, Oficiální spuštění, Karta, Tisková zpráva

RECENZE: Nokia 7.1 — bestseller ztenčuje rámečky a sází na HDR obraz

** Nokia 7.1 je povedená stylovka vyšší střední třídy ** Znovu láká na čistý systém zapojený do programu Android One ** Lákavou funkcí může být i podpora HDR10 u videa.

Martin Miksa | 23

RECENZE: Honor 10 drtí konkurenci nejen duhovými odlesky, ale i výbavou a cenou

** Honor 10 opět přichází se skvělým poměrem ceny a výkonu ** Za přijatelnou cenu nabízí bohatou ochutnávku ze světa nejlepších ** Nastávající tuctovost displejů s výřezem zahání zády s odlesky duhy

Jakub Vrbacký | 32

RECENZE: Xiaomi Mi A2 — průbojnější pokračovatel rodu

** Displej 18 : 9 jde udělat bez výřezu, hurá! ** Zapomeňte na paměťovou kartu a jack ** Čistý Android One je hodně svižný

Ondrej Papánek | 49

RECENZE: Xiaomi Redmi Note 6 Pro — Proč měnit, co skvěle funguje?

** Osvědčený recept z dílny Xiaomi, který pořád funguje ** NFC a USB-C se řadě Redmi bohužel stále vyhýbá ** Ve srovnání s předchůdcem pouze kosmetický facelift

Vybrali jsme 13 povedených chytrých hodinek a náramků. Nejen pod vánoční stromek

** Nositelnosti jsou specifická kategorie, vybírají se jinak než mobily. ** Co model, to charakter, unikátní mix vlastností, parametrů a funkcí. ** Začneme jednoduchým náramkem, skončíme našlapanými Apple Watch.

Filip Kůžel | 42

Jak na platby mobilem a chytrými hodinkami? Vše, co potřebujete vědět

** V Česku máme mnoho možností, jak platit bezkontaktně ** Na výběr jsou různé platformy i typy zařízení ** Co je potřeba udělat, abyste mohli platit taky?