Tlačítkové telefony používají hlavně senioři. Jak jim usnadnit cestu k prvnímu smartphonu?

Mobilní telefon používá v Česku devět z deseti starobních důchodců. Podle aktuálních dat Českého statistického úřadu se ze tří čtvrtin jedná o tlačítkový přístroj bez operačního systému za pár stokorun. Proč? Jsou levné, mají větší tlačítka, jednoduchou grafiku, snadné ovládání a dlouhou výdrž baterie.

V přechodu k pokročilým službám, které nabízí smartphony, brání především strach z neznámého a vyšší cena. V následujících letech však poroste zastoupení důchodců s chytrým telefonem, protože si je přinesou z aktivního života. ě tu potenciál je, opět dokazuje statistika: V roce 2017 používalo internet v mobilním telefonu jen 19 % Čechů ve věku 55 až 74 let, ve Švédsku je to 67 %.

Typickým příznakem stáří je například horší zrak a cit v rukou. Když zeslábnou smysly, pomohou užitečné aplikace. Oscar Senior poskytuje jednoduché a bezpečné prostředí s velkými tlačítky a písmem pro snadné ovládání telefonu. Stisknutím jediného tlačítka se například spojíte s rodinou a blízkými. Koala Phone pak převlékne operační systém Android do jednoduššího a přehledného uživatelského prostředí.

Oscar Senior v akci:

Někteří výrobci telefonů jdou seniorům naproti a zvětšení písma nebo zjednodušení uživatelského protředí nabízí přímo v nastavení. A pak jsou tu výrobci, kteří konstruují telefony seniorům na míru, na našem trhu je aktivní hlavně švédské Doro:

Diskuze (11) Další článek: RECENZE: Xiaomi Mi 8 — vstupenka do nejvyšší ligy

Témata článku: , , , , , Jediné tlačítko, Tlačítkový telefon, Dlouhá výdrž, Vysoká cena, SMA, Jednoduchá grafika, Šafrán, Jak, Mobilní telefon, Špatný zrak, Telefon, Velké tlačítko, Česká republika, Pár stokorun, Aktivní život, Švédsko, První smartphone, Snadné ovládání, Český statistický úřad, Jednoduché prostředí,