To je vražda, napsala

Někdo považuje mobilní telefon za spotřební věc, jiný v něm vidí svého nejlepšího kamaráda. Ale upnout se na mobilní telefon tak silně, abych musel kvůli němu někoho zabít?

Šestnáctiletý mladík pocházející z Australského Sydney, Userph Rima, si jednoho krásného dne se svou přítelkyní vyšel do kina v Liverpoolském Greater Union. Bohužel to byl poslední snímek, který kdy viděl. 

S mobilem třeba do pekla

Během filmu Domestic Disturbance za ním přišel jeden Asiat, který seděl před ním a obžaloval Rimu, že mu ukradl mobilní telefon. Asiatovi bylo asi sedmnáct let a sám se tituloval pouze jako Mohamed. Rima mu odpověděl, že jeho mobil ani neviděl, natož aby jej mohl ukrást.

Po ukončení promítání byl Rima zabit v následné tlačenici ve vstupní hale. Podle svědků ho obklíčila skupina 25 mladíků a napadla ho. Útěkem se snažil o záchranu, ale byl střelen do zad a namístě mrtev. Přítelkyně mohla jen bezmocně přihlížet.

Kam se ten svět řítí?

Policie nasadila do vyšetřování tým Strikeforce Watlingon s 25 detektivy, kteří nyní zkoumají materiály pořízené bezpečnostní kamerou v kině a pokoušejí se identifikovat útočníky nebo klíčové svědky.

Je s podivem,  jak málo může předcházet násilnému činu. A co vy, dostali jste se někdy do rvačky kvůli mobilnímu telefonu?

Diskuze (10) Další článek: Který operátor má nejvýhodnější GPRS?

Témata článku: , Vražda, Liverpool, Lebka