Tohle bude nová Xperia 1 III. Sony vylepší hlavně foťák, použije periskopový objektiv

Ačkoli Sony ještě oficiálně neoznámilo, kdy představí nové smartphony pro rok 2021, premiéra už musí být opravdu blízko. Po modelu střední třídy Xperia 10 III a nástupci nižšího modelu Xperia L4 totiž uniká na veřejnost i podoba vlajkového modelu Xperia 1 III. Ani u něj se zásadní změna v designu neočekává, inovace se zřejmě odehrají v oblasti fotoaparátu.

Snímky přinesl stejně jako v předchozích případech důvěryhodný twitterový účet @OnLeaks prostřednictvím portálu Voice.com. Sony je s aktuálním decentně hranatějším designem svých smartphonů zřejmě spokojeno, protože ani Xperia 1 III nepřinese v tomto směru žádné výraznější změny. Prakticky stejný zůstane i displej, Sony opět na jeho kratších stranách přizná malé čelo a bradu.

Klepněte pro větší obrázek
Porovnání modulů fotoaparátu | Zdroj: XperiaBlog

Detailní pohled na modul fotoaparátu odhalí změny proti předchozí generaci Xperia 1 II. Čočky budou opět tři v doprovodu 3D ToF senzoru pro rychlejší ostření, nejníže posazený objektiv má být ale nově periskopový. To Sony umožní výraznější přiblížení než dosavadní 3× zoom. Zároveň to také může znamenat celé přepracování principu foťáku, kde dosud každý objektiv se svým 12Mpx fungoval v podstatě separátně.

Předpokládané parametry Sony Xperia 1 III:

  • skleněné tělo s kovovým rámem a rozměry 162 × 67 × 8,4 mm
  • plochý 6,5" OLED 4K displej 21 : 9
  • procesor Snapdragon 888 nebo 870 s 5G konektivitou
  • trojitý fotoaparát s optikou Zeiss a jedním periskopickým objektivem
  • 3,5mm jack, slot na microSD, Dual SIM, stereo reproduktory
  •  speciální tlačítko pro rychlý přístup k aplikacím, čtečka otisků v odemykacím tlačítku, fyzická spoušť fotoaparátu

Via: XperiaBlog.net

Diskuze (18) Další článek: Microsoft má technologii na komunikaci se zemřelými. Promění je v chatboty s umělou inteligencí

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , , , Dual Sim, Tlačítko, F +, Objektiv, Modul, Sony Xperia, Foťák