Tohle byste od Xiaomi nečekali. Qin posune tlačítkové mobily do aktuálního století

Xiaomi si udělalo jméno na smartphonech, a tak je jejich poslední mobil docela překvapivý. Hodlá oslovit i tu (stále ještě relativně početnou) skupinu uživatelů, kteří prostě velkou dotykovou placku nechtějí.

Qin je na první pohled „hloupý“ telefon s numerickou klávesnicí a malým displejem, ale nebylo by to Xiaomi, kdyby i sem nenacpalo nějaké ty moderní funkce včetně umělé inteligence. Existují dvě varianty.

Qin 1 je jednodušší a levnější verze s procesorem MediaTek MT6260A, operační pamětí 8 MB RAM a úložištěm 16 MB. Z bezdrátových technologií si nechává Wi-Fi a Bluetooth 4.2, naopak podpora LTE zde chybí.

Qin 1s má výkonnější procesor Spreadtrum SC9820, operační paměť poskočila na 256 MB RAM a úložiště na 512 MB. Konektivita je bohatší o LTE, VoLTE (volání přes LTE) a dokonce GPS. Další specifikace jsou společné:

  • displej: úhlopříčka 2,8", rozlišení 240 × 320 pixelů
  • rozměry: 132 × 53,8 × 8,5 mm
  • další: dual SIM, nabíjení přes USB-C
  • operační systém: Nucleus,
  • baterie: kapacita 1 480 mAh, výdrž 15 dní pro Qin 1 a 7 dní pro Qin 1s

...ne, nezapomněli jsme na fotoaparáty. Qin prostě žádný nemá. Zvláštní rozhodnutí. Podobně překvapivé je, že chybí slot na microSD kartu a sluchátkový konektor, takže na tomhle stroji si hudbu neposlechnete.

Telefony se začnou prodávat v Číně v září za ceny v přepočtu 550, resp. 700 Kč a zájemci budou vybírat mezi černou a bílou barvou.

A ještě Xiaomi Qin na propagačním videu:

Via GSM Arena

Diskuze (38) Další článek: Android P má nové jméno. A to je na něm asi ta největší novinka

Témata článku: Xiaomi, , , , , , Hloupý telefon, Numerická klávesnice, Procesor, Moderní funkce, Sluchátkový konektor, #Xiaomi, Bílá barva, RAM, Malý displej, NEC, Zvláštní rozhodnutí, Výkonný procesor, První pohled, Qin, Slot na microSD, Mobil, Bezdrátová technologie, Tlačítkový mobil, Poslední mobil,