Tohle je na pochvalu. Čeští operátoři neplánují obcházet pravidla evropského roamingu

V Týdnu mobilně jsme mluvili o třech tricích, které operátoři vymysleli na rušení evropského roamingu. Úplně čistý štít tedy nemají. Vodafone ořezal datové tarify, T-Mobile se ne moc pěkně zachoval k firmám a O2 aktivně láká na placený roamingový tarif Volání bez hranic...

...ale na level slovenského Orange se nedostali. Zeptali jsme se, jestli u běžných spotřebitelských tarifů nějaký podobný trik přece jen neplánují. Tady jsou reakce.

  • O2: Zákazníci budou moci data využívat stejně jako v ČR včetně jejich obnovy.
  • T-Mobile: Roamingové limity v EU neuplatňujeme, zákazník může bez příplatku vyčerpat svůj datový limit bez ohledu na tarif, případně si i data dokoupit za stejnou cenu jako v ČR.
  • Vodafone: V zóně 1 bude po zavedení regulace fungovat tarif nebo předplacená karta stejně jako doma, a to včetně dokupování / navýšení dat. Žádné limity uplatňovat neplánujeme.

Zní to idilicky, doufejme, že to tak opravdu je a zůstane. Máme příslib, doufejme, že jej české operátorské trojici nebudeme muset připomínat.

Kličky mezi paragrafy evropského roamingu popisujeme ve videu: 

Diskuze (18) Další článek: Jak zrychlit mobil s Androidem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Paragraf, Čistý štít, Běžný spotřebitel, Podobný trik, Datový limit, Roamingový tarif, Slovenský Orange, Volání bez hranic,