TomTom: navigace pro Mazdu 5, živé informace pro Renault

TomTom oznámil další strategické partnerství s výrobcem automobilů. Po Renaultu, Toyotě, Fiatu a Suzuki najdeme navigace tohoto výrobce i ve vozech Mazda. Tentokrát jde o plnohodnotnou vestavěnou navigaci v modelu 5. Nepůjde přitom o samostatnou navigaci, ale o kompletní multimediální centrum, na kterém TomTom spolupracuje se společností Sanyo.


Nový navigační systém TomTom v Mazdě 5

Zařízení by přitom mělo být „online“, tedy získávat aktuální informace z kanálu Live TomTomu. Mimo to nabídne funkci Hands-free, přehrávání Mp3 z USB disku i iPodu a mnohé další.
 

TomTom zároveň ohlásil ještě užší spolupráci s Renaultem. Také tyto vozy budou vybaveny navigacemi z řady Live. Navigace bude získávat aktuální data o dopravě, počasí, rychlostních kamerách a podobně. Jde samozřejmě o placenou službu, jejíž cena je buď 59,95 Eur (1 500 Kč) na jeden rok (první tři měsíce zdarma), nebo 149 Eur (3 730 Kč) na tři roky. Live verze navigací budou dostupné od roku 2011. TomTom a Renault také oznámili, že od počátku vzájemné spolupráce, tedy od března roku 2009, bylo prodáno na půl milionu navigací. To je rozhodně zajímavé číslo.

Stále nevěříte, že klasické přenosné navigace jednou zaniknou?

Váš názor Další článek: Služby Ovi od Nokie využívá 140 milionů lidí

Témata článku: , Renault, Mazda, Informace, Zajímavé číslo, Suzuki, Info, Pro +, Tom