Top 25: nejčtenější recenze mobilů za rok 2004

Které telefony vás v roce 2004 nejvíce zaujaly? Podívejte se na 25 nejčtenějších recenzí uplynulého roku a budete mít jasno. Stejně jako minulý rok obsadily první dvě pozice Sony Ericssony.
Rok 2004 na MobilManii by se dal nazvat rokem recenzí. Pro naše čtenáře jsme připravili více než sto testů mobilních telefonů, k tomu řadu článků se zkušenostmi, nechyběly ale ani recenze kapesních počítačů a mobilního příslušenství. Také ze statistik je zřejmé, že právě recenze vás nejvíce zajímají. Sestavili jsme žebříček 25 nejčtenějších článků za uplynulý rok a jak se můžete sami přesvědčit, jiný typ článku než recenze v tomto výčtu nenajdete. Nejvíce vás zajímali mobilní telefony značek Sony Ericsson, Siemens a Nokia.

1. Sony Ericsson K700: živá megarecenze nejlepšího mobilu

Sony Ericsson K700 je jeden z nejvíce očekávaných mobilních telefonů. Patří do nejvyšší třídy a podle redakčního hodnocení je to nejlepší mobil současnosti. Přečtěte si netradiční recenzi, do které jste při její přípravě mohli sami zasáhnout, a prohlédněte spoustu obrázků.

2. Sony Ericsson T630 - nejlepší koupě současnosti (megarecenze)

Nový model navazuje na úspěšný Sony Ericsson T610. Chlubí se inovativním designem, lepším displejem a vyšším rozlišením fotoaparátu. Testovali jsme černou variantu T-Mobilu, který ho nabízí dočasně za 7 599 Kč.

3. Nokia 6230: padá hvězda (megarecenze)

Na špičce žebříčku nejlepších se objevil nový mobilní telefon. Je to Nokia, která v modelu 6230 tentokrát nedělala kompromisy a vybavila jej vším, co současný mobilní telefon může mít. Nabízíme obrovskou recenzi s mnoha obrázky a tabulkami.

4. Megarecenze Siemens CX65: podejte princi korunu

Siemens CX65 bude svými funkcemi patřit mezi špičku, přesto se začne prodávat za velmi výhodnou cenu. Přečtěte si první recenzi, kterou jsme doplnili více než dvěma sty obrázky.

5. Recenze Siemens M65: drsná tvář, okované boty

Siemens M65 bude po dlouhé době další model z kategorie tzv. outdoorových telefonů. Vydrží proto i trochu drsnější zacházení. Je to také první telefon z nové řady Siemensů. Přečtěte si jeho recenzi.

6. Megarecenze Motorola MPx200: velcí s velkými

Motorola MPx200 je první výsledek spolupráce světově druhého výrobce mobilních telefonů s Microsoftem. Je to malý chytrý telefon, véčko, které velmi snadno spolupracuje s počítačem a Windows. V recenzi najdete 130 názorných obrázků.

7. Megarecenze Nokia 6630: říkají, že je inteligentní

Vyzkoušeli jsme nejchytřejší ze všech chytrých Nokii. Model 6630 je v celé řadě smartphonů Series 60 na úplné špičce, nabízí EDGE, 3G, má megapixelový fotoaparát. A konečně umí přehrávat stereo MP3. Připravili jsme velmi podrobnou recenzi doplněnou 181 obrázky.

8. Siemens S65: hledáte mobil pro práci? (megarecenze)

Siemens S65 je již velmi dlouho očekávaná manažerská jednička německého výrobce. Je seriózní a konzervativní. Kromě toho, že je bohatě nabitý funkcemi, má také vestavěný megapixelový fotoaparát a slot pro paměťovou kartu.

9. Nokia 6230: živé fotky a první postřehy

Měli jsme ji v ruce. Už brzy přijde na trh a stane se asi nejvybavenějším telefonem v našem žebříčku. Špičkový barevný displej, fotoaparát, MP3 přehrávač, rádio, paměťové karty a bluetooth. Co víc byste chtěli?

10. Recenze: rozpustilý Sony Ericsson Z200 si musíte zamilovat

Otestovali jsme telefon plný emocí, který neohromí nabídkou funkcí, ale svým vzhledem a jednoduchým ovládáním. Najde se vůbec někdo, komu se nebude líbit?

11. Nokia 6230: obří zkušenosti

Na telefon, jako je Nokia 6230, jsem čekal dlouho. Všechny dosavadní mobily byly výsledkem mnoha různých kompromisů: ten neměl tohle, jiný zase tamto. Nokia 6230 ale má vše, co považuji za důležité. V článku najdete mé několikatýdenní zkušenosti.

12. Megarecenze Motorola Razr V3: absolutní vrchol luxusu

Má kovové kryty – tloušťku 14 milimetrů – obrovský displej – plochou klávesnici, jakou jsme ještě neviděli. K tomu všemu je Motorola Razr V3 špičkově vybavený mobilní telefon. Nenechte si ujít první českou recenzi doplněnou více než 120 obrázky.

13. Megarecenze prvního megapixelu: Nokia 7610

Nokia 7610 je první fotomobil s megapixelovým rozlišením. Kromě toho také dobře vypadá, má hodně paměti a nečekaně mnoho aplikací v základní výbavě. Přečtěte si velkou recenzi s mnoha obrázky.

14. Recenze Nokia 6260: véčko se Symbianem, to tady ještě nebylo

Kde se vzalo, tu se vzalo a už za čtrnáct dnů se začne prodávat: véčko Nokia 6260, chytrý telefon se Symbianem Series 60. Má otočný a velmi kvalitní displej, paměťovou kartu, rádio a úplně špatné to tentokrát není ani s přehráváním MP3. Přečtěte si první recenzi.

15. Siemens C65: to byste do něj neřekli (recenze)

Siemens C65 má špičkový adresář, propracované funkce pro organizaci času, barevný displej, vestavěný fotoaparát, 10 MB paměti. A přesto za něj nemusíte utratit o mnoho víc než pět tisíc korun.

16. Megarecenze Motorola V600: kdo si počkal...

Na Motorolu V600 se čekalo velmi dlouho, dnes ale nabízí všechno, co slibovala: nadprůměrnou funkční výbavu, elegantní vzhled, špičkový displej a velmi dobrou klávesnici. Za zmínku stojí rovněž podpora Bluetooth.

17. T-Mobile MDA II: neomezená komunikace (recenze)

Komunikátor MDA II na nás udělal dojem už během Invexu. Oproti předchůdci zmizela anténa, naopak přibyl vestavěný fotoaparát, podpora Bluetooth, lepší displej, více paměti a další drobnosti.

18. Megarecenze Sony Ericsson S700: vítejte v Japonsku

Vždycky jsme chtěli mobily, jako mají v Japonsku, a nikdo nám je nechtěl dát. Sony Ericsson S700 je už velmi blízko, umí téměř vše, co lze po telefonu chtít. Má špičkový displej, nejlepší a nad to megapixelový fotoaparát, velmi netradiční otočnou konstrukci. A my jsme pro vás připravili jeho recenzi.

19. Siemens C62: panečku, to je displej (recenze)

Model C62 se od ostatních Siemensů liší zejména kvalitním barevným displejem a elegantně střiženým kabátkem. Nechybí vyspělé organizační funkce, MMS zprávy a možnost připojit fotoaparát.

20. Sony Ericsson K500: mladší bráška (recenze)

Sony Ericsson K500 je jeden z nejočekávanějších letošních mobilních telefonů. Za slušnou cenu totiž nabídne funkce, které lze jinak čekat jen od mnohem dražších modelů. Přečtěte si první českou recenzi a prohlédněte více než stovku obrázků.

21. Nokia 6820 - jedna z nejlepších (megarecenze)

Nástupce Nokie 6800 je menší, hezčí a lepší. Rozevírací plnohodnotná klávesnice zůstala. Výrobce do telefonu přidal integrovaný fotoaparát a konečně bluetooth. Nokia 6820 nás příjemně překvapila.

22. Recenze Nokia 5140: táto, kde jsme?

Nokia 5140 je nástupce lehce odolného modelu 5100. Má vyváženější vzhled, více zajímavých funkcí jako kompas či videokameru. Pokud ale čekáte něco extra nového, budete zklamáni. Stále je to „jen starý dobrý“ telefon série 40.

23. Alcatel 756: s videem si poradí (megarecenze)

Alcatel vždy vyráběl telefony s dobrým poměrem ceny a výkonu. Modelem One Touch 756 ale překonal sám sebe – displej s dvě stě šedesáti tisíci barvami, MP3 vyzvánění a vestavěná kamera. K tomu navíc poměrně povedené organizační funkce, GPRS třídy deset a vestavěný infraport. A cena nepřekročí sedm tisíc korun.

24. Megarecenze Nokia 9500 Communicator: ale že to trvalo

Na novou Nokii Communicator jsme čekali tři a půl roku. Konečně je tady a splnila všechna očekávaní. Je to komunikátor, jak má být, podporuje EDGE, Bluetooth a dokonce i Wi-Fi. Takový produkt si určitě zaslouží nebývale podrobnou recenzi.

Diskuze (8) Další článek: Telefony Nokia budou zřejmě používat slovník Zi

Témata článku: , Alcatel One Touch 756, Motorola MPx200, Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola V600, Nokia 5140, Nokia 6230, Nokia 6260, Nokia 6260 slide, Nokia 6630, Nokia 6820, Nokia 7610, Nokia 7610 Supernova, Nokia 9500, Siemens C62, Siemens C65, Siemens CX65, Siemens M65, Siemens S65, Sony Ericsson T610, Sony Ericsson T630, Sony Ericsson Z200, Mobil, Výsledek spolupráce