Toto byly legendy! Nejzajímavější telefony Nokia od historie po současnost

  • Zeptali jsme se vás, jaké Nokie považujete za nezapomenutelné.
  • Přidali jsme další modely, které podle nás éru Nokie charakterizují
  • Podívejte se na legendy!

Nokia byla přes deset let nejpopulárnějším výrobcem mobilních telefonů a přinesla na trh spoustu legendárních mobilů, na které si řada z nás pamatuje dodnes. Kvůli několika nešťastným rozhodnutím, podcenění trendu smartphonů si však nechala ujet vlak, prošla fází klinické smrti, vystřídala majitele, aby se opět vrátila na trh. V následujících kapitolách najdete tématicky roztříděnou historii této značky s těmi nejzajímavějšími modely.


Nesmrtelné legendy

Nokia 5110 (1998)

Kdybychom měli z celého dnešního výběru zvolit největší legendu, bude to Nokia 5110. Finové tento malý (podle tehdejších měřítek) a bytelný telefon už v roce 1998 vybavili předními výměnnými kryty, grafickým černobílým displejem, výborným ovládáním a obrovskou výdrží. A hrou Had!

Klepněte pro větší obrázek

Nokia 5110 byl vysněný telefon v drahých předplacených sadách. Stála v nich tenkrát kolem devíti tisíc korun, a to bylo hodně. Nokia se ale od začátku vyhýbala nejnižší cenové třídě a bývala kvůli tomu často odsuzována jako předražená značka.

Nokia 3210 (1999)

V březnu roku 1999 Nokia ukázala nový model 3210, který už nepotřeboval vystupující anténu, stačila mu integrovaná. Podporoval také druhé pásmo GSM 1800 MHz.

Klepněte pro větší obrázek

3210 měla opět výměnné kryty, tentokrát přední i zadní, a výbornou klávesnici. Nokia pro tento telefon tradičně nastavila cenu přesahující 10 tisíc korun, postupně ale klesala.

Diskuze (33) Další článek: Černá práce, která není vidět. Google v loňském roce do Play Storu nepustil 1,43 milionu aplikací

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , , , , , , , , , , Předchozí model, Matrix, Adept, HSCSD, Zjevení, Následující model, Grafické prostředí,