Toto byly legendy! Mobilní telefony Siemens. Který z nich jste používali?

Přestože značka Siemens na trhu s telefony již mnoho let nepůsobí, roky patřila ke špičce a přinesla mnoho legendárních modelů, na které někteří z vás určitě jistě dodnes vzpomínají. V tomto článku zavzpomínáme na ty nejzajímavější, které se jednoznačně zapsaly do mobilní historie.

Telefony v článku nejsou seřazeny chronologicky, ale podle popularity mezi našimi čtenáři v hodnocení na diskuzním fóru MobilManie, na Twitteru a Facebooku – od těch méně populárních až po ty největší legendy.

Siemens S6

Dalo by se jít ještě víc do minulosti, ale pro telefony z hlubin mobilního pravěku, jako byl třeba Siemens S3, nikdo nehlasoval. Z devadesátých let tady ale máme Siemens S6. V roce 1998 to byl mimochodem můj první mobilní telefon a na svou dobu nebyl vůbec špatný. Byl to jeden z prvních masových telefonů, navíc první Siemens s českým menu.

Klepněte pro větší obrázek
Siemens S6 

Šestnáct centimetrů s předlouhou anténou se dost špatně skládalo do kapsy. Telefon byl ale na tu dobu tenký a lehký – vážil jen něco přes 165 gramů. Pryžová tlačítka se moc nepovedla, telefonní seznam byl jen na SIM, volat se ale dalo, psát textové zprávy taky a grafický displej ukazoval všechno potřebné.

Však co byste za 13 tisíc korun v době, kdy průměrná mzda byla zhruba 11–12 tisíc, chtěli? Tenkrát se ale telefony kupovaly hlavně jako dotované, s mnohem nižší cenou výměnou za úvazek u operátora.

Diskuze (53) Další článek: Recenze cykloradaru Bryton Gardia R300L. O čtvrtinu levnější, to se vyplatí

Témata článku: Siemens, , , , , , , , , , GSM, Stejný základ, C-Netz, Barevný telefon, Výměnný kryt, Mobil, Vybavený telefon, Manažerský telefon, Módní návrhář, Nejmenší telefon, Ericsson a Samsung, Černá varianta, Životnost, Velký telefon, Pracovní telefon,