Tržby z prodeje chytrých hodinek rostly o pětinu. Víc než polovinu inkasoval Apple

Některé zboží v době koronavirové zákazníci přestali nakupovat, po jiném se naopak poptávka zvýšila. Druhý případ se týká i chytrých hodinek. Tržby z jejich prodeje vzrostly v prvním pololetí 2020 meziročně o 20 %, uvádí v nejnovější analýze výzkumná společnost Counterpoint Research.

Klepněte pro větší obrázek
Podíly výrobců chytrých hodinek podle tržeb v 1. pololetí 2020 (Zdroj: Counterpoint Research)

Apple zůstává bezkonkurenční jedničkou trhu, a to jak z pohledu počtu prodaných kusů, tak i inkasovaných tržeb. Proti první půlce roku 2019 se prodalo o 22 % více Apple Watch, a to hlavně díky jejich nejnovější páté generaci. Druhý skončil z pohledu distribuovaných kusů Huawei (nárůst dokonce o 57 %), na hodnotu tržeb ovšem čínskou firmu předstihl americký Garmin, jenž prodává o mnoho dražší modely chytrých hodinek.

Samsung, jenž byl před rokem tržní dvojka, zastagnoval a propadl se za Garmin a Huawei na čtvrté místo. Pomoci mu ale do aktuálního pololetí může uvedení nového modelu chytrých hodinek Galaxy Watch 3. Na dalších místech se o podíl 5 % a méně popraly značky Imoo, Amazfit, Fitbit a Fossil.

Klepněte pro větší obrázek
Top 5 nejprodávanějších modelů hodinek v 1. pololetí 2020 (Zdroj: Counterpoint Research)

Analytici přidávají také pořadí prvních pěti nejprodávanějších konkrétních modelů hodinek. První dvě místa ovládli Američané s Apple Watch páté a třetí generace. Bronz vybojoval Huawei s loňským modelem Watch GT 2. Samsung se prosadil na čtvrtém místě se sportovněji založenými hodinkami Galaxy Watch Active 2, první pětku uzavírá čínská značka Imoo a její hodinky Z3 4G s podporou LTE konektivity.

Váš názor Další článek: Apple válčí s vývojáři, překupníci se smějí. Za iPhone s nainstalovaným Fortnite si řeknou i čtvrt milionu

Témata článku: Apple, Huawei, Samsung, , , , , , , , , , , , , , Galaxy Watch Active, Pohled, Counterpoint Research, Koronakrize, Tržby, Model, Pololetí, Pro +,