Tvrzené sklo na Galaxy S10 bude mít dva výřezy. Ten druhý vás určitě překvapí

Samsung se pilně připravuje na představení smartphonů řady Galaxy S10 v San Franciscu. Jihokorejskému výrobci zřejmě moc es v rukávu nezůstane, protože už nyní máme o chystaných smartphonech celkem reálnou představu. Do řady Galaxy S se vůbec poprvé dostane čtečka otisků prstů zabudovaná pod displej. Oproti současným řešením se však má výrazně lišit. Nebude se jednat o optickou čtečku, ale o snímač ultrazvukový.

Na hands-on videu níže, které bylo pořízeno zřejmě přímo v továrně Samsungu, můžeme vidět největší Galaxy S10+, na jehož displeji je umístěna ochranná fólie. Ta má však hned dvě díry, první je určena pro selfie kamerku v průstřelu, ta druhá však překvapivě slouží pro čtečku otisků zabudovanou v displeji. Nepřímo se tak potvrdily dřívější spekulace, podle nichž smartphony řady Galaxy S10 nebudou kompatibilní s běžně dostupnými ochrannými fóliemi. 

Ochranné sklo pro Galaxy S10 a S10+ bude mít hned dva výřezy:

Zatím to však vypadá, že „es desítky“ budou mít problém pouze s tlustými tvrzenými skly. Pokud je budou chtít uživatelé na smartphone nalepit, budou muset počítat s dírou pro čtečku, běžné tenčí ochranné fólie by kruhový výřez mít neměly.  

Diskuze (29) Další článek: Zvonění Samsungu má novou verzi. Připomeňte si i ty starší od rocku po jazz

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Výřez, TV +, Ochranná fólie, Pře, Displej, GAL, Sklo, Galaxy s, Čtečka, Mít