Týden mobilně 448: Proč je lepší levný mobil než předražená špička a start Superzáří

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 8

Názory k článku

avatar
27. 08. 2018 08:54

Proč je lepší Škoda Octavia 1.0 TSI než BMW 330i? (odveze vás přeci do cíle stejně, ale za zlomek ceny, BMW si koupí jen hlupák)Proč je salám Junior lepší, než Jamon Iberico?Proč jsou boty z tržnice lepší, než Salomon a Mizuno dohromady?--------------------------Ne každý zkrátka uvažuje stylem "co nejvíc užitné hodnoty za co nejméně peněz". Protože kdyby ano, tak všichni jezdíme 10 let starýma Fabiema Combi HTP a používáme 4 roky staré telefony z bazaru (protože umí v podstatě to samé, co dnešní topmodely - nebo alespoň to podstatné).Jenže holt někteří lidé v některých oblastech chtějí vyšší kvalitu, i když je jim jasné (dle teorie klesajícího mezního užitku), že za svůj pětinásobný příplatek nedostanou 5x víc funkčnosti, ale jen 2x či 3x tolik. Platí to u oblečení, jídla, aut, počítačů, foťáků, sluchátek i mobilů. V některých oblastech, které pro nás nejsou tak důležité (a každý to má jinak), koukáme na ten poměr UžitnáHodnota/cena. A v některých jiných oblastech, které pro nás důležité jsou, požadujeme bezkompromisní kvalitu - i za cenu "nesmyslné" ceny. Kdo hodně jezdí na kole, koupí si třeba lepší model za 85tis (i když model za 25tis by mu posloužil také solidně), ale v jiných oblastech (např. mobil) koupí základní model, protože mu to stačí. A někdo to má přesně opačně. Jen chytří redaktoři to neumí pochopit, arogantně si myslí, že jejich pohled přeci musí být platný pro všechny. Nechtěli by jít do politiky? Politici jsou přesně tenhle typ lidí. "Průběžný penzijní systém povinně všem, protože přeci není možné, že by někdo měl jiné preference a na penzi si chtěl spořit/investovat sám." Hezky všechny do jednoho stáda. A až se to jednou (nutně) podělá, tak budeme v loji všichni (oproti situaci, kdy by se lidé zajišťovali individuálně, každý trochu jinak a kolaps celého stáda by tedy byl prakticky vyloučen), celý národ, 2 generace o hladu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
27. 08. 2018 02:05

Vidím to tak, že je lepší si koupit 1-2 roky starou TOP třídu než nejnovější střední. Je to v podstatě všechno o foťáku. Bylo také hezky řečené, že Češi jsou velcí spekulanti, kteří nestále kalkulují co je pro ně nejlepší. Což je pravda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
26. 08. 2018 23:34

Já bych to viděl mnohem jednodušeji. Prostě vlajkové modely jsou určeny zákazníkům kteří jsou natolik solventní, že si mohou dovolit i to pohodlí nepřemýšlet nad tím zda to či ono potřebují. Prostě: Pane prodavači, tady máte 40 litrů a dejte mi to nejlepší co nabízíte.
Zatímco střední třída je určena spíše pro praktické zákazníky co zajímá specifikace odpovídající jejich potřebám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor