Týden plný recenzí + zkušenosti s Nokií 6310i

Přehled článků uplynulého týdne. Otestujte si rychlost svého mobilu s programem JBenchmark - Eurotel má novou SIM kartu - Zkušenosti s Nokií 6310 - Oskar má dvě čísla na jedné SIM kartě - a další zajímavé články.
Týden plný recenzí + zkušenosti s Nokií 6310i

Neděle

Megarecenze Siemensu M55: Němec čeří stojaté vody
Siemens M55 byl představen na letošním CeBITu a v Česku se začal prodávat koncem června za necelých sedm tisíc. Má takřka shodné vybavení jako starší S55, hezčí design, lepší displej a také blikající diody. Sedm kapitol, sto dvacet obrázků!
13.7.2003, Petr Broža

Srovnání mobilů: konec ideálního telefonu
Včera jsme v katalogu mobilů na MobilManii udělali jednu zásadní změnu: zrušili jsme srovnání s neexistujícím, tzv. ideálním mobilem. Přečtěte si, co nás k tomu vedlo, a případně pozdvihněte svůj hlas, jste-li proti.
13.7.2003, Marek Lutonský

Sobota

Siemens Data Suite: balíček programů pro práci s mobily Siemens
Nedávno jsem psal o programu XTNDConnect PC, který slouží k synchronizaci počítače a mobilů Siemens. Tento program je součástí balíčku Data Suite, který kromě něj obsahuje program Data Exchange, Siemens GPRS a program pro práci s daty v mobilu.
12.7.2003, Petr Broža

Pátek

Ze zahraničí lze volat i bez mobilu
V dnešní době, kdy má každý mobil, trochu zapomínáme na další možnosti, jak volat ze zahraničí. Volání sice není tak pohodlné a ve většině případů je nutné hledat telefonní budku, finanční úspora je ale vysoká.
11.7.2003, Petr Broža

Jedeme s mobilem do Itálie (téma týdne)
Itálie je stále ještě častým cílem našich dovolených. Itálie disponuje třemi operátory, které můžete používat se všemi našimi operátory. Kolik budete na Apeninském poloostrově platit? To se dozvíte v našem článku.
11.7.2003, Martin Zikmund

JBenchmark: otestujte si rychlost svého mobilu
Pokud často používáte javové aplikace, potřebujete rychlý mobil. Program JBenchmark jej bez problému otestuje. V článku najdete žebříček současných mobilů. Věděli jste, že nejpomalejší je Sony Ericsson T610?
11.7.2003, Petr Broža

Hlasujte a vyhrajte Sony Ericsson P800!
Se společností Sony Ericsson a časopisem Mobility jsme připravili soutěž o zajímavé ceny. Pokud správně odpovíte na následující otázky, můžete vyhrát špičkový komunikátor Sony Ericsson P800 či roční předplatné Mobilit.
11.7.2003, Tomáš Votruba

Čtvrtek

Alcatel OT 535 – ten nejlepší z rodu Alcatelů
Skvělá klávesnice, o třídu lepší joystick, velký barevný displej a spousta zábavy. To je nový Alcatel pro nejširší masy. Potěší vás i jeho cena. Přinášíme první dojmy v podobě detailního preview.
10.7.2003, Marek Turoň

Oskar má dvě čísla na jedné SIM kartě!
Očekávaná služba Oskara konečně spatřila světlo světa. I když se nejedná zrovna o dokonalejší ALS, tak svůj účel vcelku splňuje. Splňuje ale nová Oskarova SIM karta 2v1 to, co jsme očekávali?
10.7.2003, Martin Zikmund

Jedeme s mobilem do Polska (téma týdne)
Tentokrát se na našem putování po evropských operátorech vydáme do Polska. To kromě levných telefonů nabízí také některé přírodní krásy a spoustu příležitostí k cestování. Jak jsou na tom Poláci s roamingem?
10.7.2003, Martin Zikmund

Moonbase - první tahová strategie pro mobily
Jedna hra, která mě v poslední době opravdu překvapila, je Moonbase, kterou naprogramoval český vývojář Ondřej Mocný. Hra tohoto žánru je na mobilech neobvyklá. Funguje na telefonech značky Siemens a Nokia.
10.7.2003, Jan Řezáb

Středa

Recenze Sagemu MyX-6: vybavený a s malebným menu
Vlajková loď francouzského Sagemu se může pochlubit jedním z nejkrásnějších uživatelských rozhraní, digitálním foťáčkem s čtyřnásobným přiblížením. Dále nechybí mobilní Java a obrovská paměť.
9.7.2003, Marek Turoň

Zkušenosti s foťáčkem QuickPic pro Siemensy
Jak se fotí s prvním přídavným foťáčkem k Siemensům? Jakou kvalitu fotografií můžete očekávat? Obstojí na konkurenčním poli? Přídavný foťáček QuickPic IQP-500 jsme vyzkoušeli se Siemensem S55.
9.7.2003, Marek Hajn

Jedeme s mobilem do Chorvatska (téma týdne)
V dnešním dílu našeho seriálu se podíváme do Chorvatska. To je vůči českým cestovatelům poměrně dost vstřícné a nabízí jim dokonce mnohé slevy. Za kolik si tedy v Chorvatsku o prázdninách zavoláte?
9.7.2003, Martin Zikmund

Úterý

Zkušenosti s Nokií 6310i: manažerova láska
Jeden z nejpopulárnějších mobilů na trhu nabízí vše, co průměrný český manažer využije. Velký seznam, Bluetooth, infraport, datové přenosy a nadprůměrná výdrž. To jsou hlavní atributy tohoto finského evergreenu.
8.7.2003, Luděk Vokáč

Jedeme s mobilem na Slovensko (téma týdne)
Dnešním dnem zahajujeme na MobilManii seriál článků o roamingu pro uživatele tarifních programů. Jako první jsme si vybrali naši bývalou východní část – tedy Slovensko. Za kolik a s kým tam vlastně můžete telefonovat?
8.7.2003, Martin Zikmund

Americký uživatel si může při změně operátora ponechat číslo
Americký regulační úřad, obdoba českého ČTÚ, vydal rozhodnutí, které americkému uživateli mobilu umožňuje přenositelnost čísla. Pokud chce Američan změnit operátora, může si s sebou vzít i své telefonní číslo.
8.7.2003, Jiří Hlavenka

Pondělí

Recenze Samsungu SGH-C100: 65 tisíc důvodů k radosti
Nový Samsung SGH-C100 přichází na pulty obchodů, aby ukázal, kdo bude v následujících měsících králem střední kategorie. Jeho devizou bude velikost, displej, GPRS, IrDA, Java a cena. Dostane i vás?
7.7.2003, Marek Turoň

T-Mobile: udělejte si vlastní SMS hlasování zdarma!
T-Mobile již delší dobu zcela zdarma nabízí software, pomocí kterého můžete realizovat v dnešní době stále populárnější SMS hlasování nebo dokonce vlastní SMS infolinku. Chcete vědět, co vlastně T-Mobile SMS Analyser nabízí?
7.7.2003, Martin Zikmund

GPRS roaming v Rusku: na internet bez problémů
Další zemí, kde jsem otestoval GPRS roaming, bylo Rusko. Pokud se chystáte na cestu do Ruské federace a chcete být stále online, mohou se vám následující informace hodit.
7.7.2003, Petr Broža

Témata článku: Ostatní, Siemens M55, Sony Ericsson P800, Sony Ericsson T610, XTND, Zkušenost, Týden, Detailní preview