Týden: předplacené sady u soudu, Paegas i Oskar zlevňují

Minulý týden jsme se soudili kvůli předplaceným sadám. Operátoři se opět předháněli v nových službách a ještě k tomu zlevňovali. A navíc skončil boj kolem zelených čísel.
Nestihli jste si přečíst MobilManii minulý týden? Nabízíme vám souhrn nejdůležitějších událostí a článků, o které byste v žádném případě neměli přijít.

Předplacené sady u soudu

Přeplacené sady se prodávají po celém světě. Jejich nákup je jednoduchý, rychlý a hlavně výhodný. Zdálo by se, že jim k dokonalosti nic nechybí. Jenomže v České republice máme podivné zákony o dani z přidané hodnoty. Její sazba je totiž jiná pro výrobky a pro služby. Samozřejmě, že naši mobilní operátoři, konkrétně Paegas a Eurotel, toho využívají ve svůj prospěch a tak se pohybují na hraně zákona. Naštěstí je tu Česká obchodní inspekce, která za nás bojuje a tak se předplacené sady dostaly až k soudu. O tomto problému jsme již psali na MobilManii několikrát, ale teprve nyní se ledy pohnuly a celá věc, jak se zdá, spěje ke zdárnému řešení. Konečně tedy, alespoň v to doufám, bude i u nás nákup předplacených sad opravdu výhodný po všech stránkách. A zákazníci už tak budou mít o problém méně při případném reklamačním řízení. Tento článek nejenže vyvolal velmi živou diskusi, ale také přispěl k tomu, že konečně všichni víme, jaká je cena všech částí sad Go.

Minulý týden také skončila kauza zelených čísel. Už, už to vypadalo, že je další soudní spor na spadnutí. Nakonec však Paegas zmoudřel ještě dříve, než padlo rozhodnutí ČTÚ. A tak bylo v úterý konečně možné volat na Oskarova nová čísla i ze sítě okřídleného koně. A pokud si myslíte, že se pozapomnělo na zelená čísla Eurotelu, pak vězte, že na ně si ze sítě Paegase ještě nějaký ten pátek nezavoláte. Takže kauza zelených čísel očividně ještě neskončila. Vypadá to tak, že Eurotelu to buďto nevadí, nebo není v jednání s Paegasem tak úspěšný jako Oskar. Počkejme si na rozhodnutí ČTÚ.

Paegas zlevňuje

Eurotel láká nové zákazníky na Data Set, vylepšený Juice, pěti set korunový bonus na Go roaming a snížil cenu aktivačního poplatku. No, a teď se zdá, že i Paegas si konečně všimnul, že je tady třetí operátor a že navíc získává stále více zákazníků. Jo, konkurence je krásná věc, zvláště pro nás, pro zákazníky. Paegas nejenže zprovoznil volání na zelená čísla Oskara ze své sítě, ale navíc přišel v minulém týdnu s několika zajímavými novinkami.

Začněme tím nejzajímavějším. Uvažujete o koupi Twist sady? Tak teď dávejte bacha! Pokud při nákupu předložíte jakékoliv vlastní školní vysvědčení, pak vám Paegas sleví o 15 procent. No, není to krása? Všichni teď budeme chodit nakupovat s vysvědčením. Nedochází mi proč zrovna vysvědčení, ale stejně je to fajn. Než se začnete prohrabovat ve starých krámech na půdě, zkuste to i bez toho papíru. Podle neoficiálních zpráv to jde i bez vysvědčení.

Paegas dohání

Po vzoru Oskara si i Paegas pořídil „plechovou hubu“. Živé operátorky na zákaznické infolince jsou pěkně drahé a tak je Paegas částečně nahradil automatickým konverzačním systémem. Takže pokud jste si ve chvílích osamocení zvykli volat na 4603 a pak jste si po nocích vykládali s operátorkami, je s tím konec. Ne, dělám si srandu. Operátorky samozřejmě na infolince jsou, jen se k nim musíte proťukat přes strukturu konverzačního systému a poslechnout si pár hlášek automatu.

Chcete mít svou osobní mobilní síť? No, problem. Pokud máte ve firmě alespoň 5 SIM karet od Paegase, stačí si zřídit buď PPS nebo PS. Co to je? No to je ta Privátní podniková síť a Privátní síť. Co vám to přinese? Pár služeb navíc a menší cenové zvýhodnění. Paegas se snaží přebrat firemní klientelu zatím v tomto směru vedoucímu Eurotelu. Ale tato skromná nabídka, si myslím, moc nových zákazníků nepřitáhne. Nu, ale už se těším s jakou vytáhne do boje o firemní zákazníky Oskar.

Paegas se čím dál intenzivněji spolčuje s různými bankovními domy. Naposledy jsme vás informovali o tom, že Paegas GSM Banking už umí i Česká Spořitelna. A minulý týden jsme se na tiskovce dozvěděli, že Paegas se dal dohromady s další bankou. Ze spolupráce Paegasu a Bank Austria Creitanstalt bohužel zatím nevzešla další banka s podporou GSM Bankingu, ale nová kreditní karta. Karta Paegas Club je obdobou karty MAXIM, kterou Bank Austria Creitanstalt nabízí již delší dobu a je poměrně známá. Oproti ní však karta Paegasu nabízí lepší úvěrové podmínky a mnohé další výhody. Super, až na to, že tahle nabídka neplatí pro všechny zákazníky Paegasu, ale pouze ty, které považují za solventní, dostatečně bonitní a také věrné Paegasu. Vězte, že se takových najde maximálně sto tisíc. A co jsou pak ti ostatní?

A poslední nová vychytávka od Paegasu se týká WAPu, ten si totiž můžete nastavit vzduchem. Neodpustím si, abych připomněl, že u Oskara to jde už od března.

Oskarovy prázdniny

Letošní prázdniny s Oskarem budou moc fajn. Od 15. června do 15. září totiž stojí textovka stejně jako minuta na WAPu, a to neuvěřitelných 77 halířů. Je v tom sice takový malý háček, totiž že to platí pouze pro textovky v rámci sítě Oskara, ale i tak je ta cena více než pěkná. Když si k tomu přidáte, že účet Oskara už můžete ovládat ve 170 bankomatech po celé republice, pak se ani nedivím, že mohl Oskar oslavovat už půlmiliontého zákazníka, respektive zákaznici. Mimochodem, sady Go lze dobíjet v 63 bankomatech a Paegas Twist ve 39. Jestliže přidá Oskar k bankomatům Komerční banky, ČSOB a bývalé IPB i 980 bankomatů České Spořitelny, pak to bude teprve slušnej nářez.
Diskuze (7) Další článek: Tajemství: Alcatel utajoval svůj nárazuvzdorný telefon!

Témata článku: , , Týden, Sad, Paegas, Česká obchodní inspekce, I/O, Oskar, Soud, Pře, Nová vychytávka, Podniková síť