Uber sjednotí aplikace. Odvoz autem i jídlo budete objednávat z jednoho místa

Aplikace společnosti Uber nabízejí mnoho různých funkcí od objednání odvozu autem, přes zapůjčení elektrických vozítek, až po objednávky jídla. Nově bude možné všechny tyto činnosti provádět z jediné aplikace – dojde ke sjednocení aplikací Uber a Uber Eats. Nová sjednocená aplikace se v současné době testuje ve stovkách měst v USA i jinde ve světě.

Uber nachystal několik užitečných provozních novinek. Abyste se ujistili, že nastupujete do správného vozu, budete si nyní moci zvolit jedinečný čtyřmístný kód PIN, který ústně sdělíte řidiči. Řidič bude moci v aplikaci zahájit cestu pouze po zadání správného PIN. Od konce října budou cestující, kteří vystupují z auta v blízkosti jízdního pruhu pro cyklisty, ve více než 200 městech po celém světě dostávat příslušné upozornění přímo do aplikace.

Uber: Android, iOS

Uber Eats: Android, iOS

Novinky se týkají i aplikace Uber Eats pro objednávky jídel. Firma nově zavede tzv. alergenové filtry, které usnadní výběr pokrmu lidem se stravovacím omezením. Při výběru jídla lze přímo v aplikace restauracím sdělit, na co jste alergičtí a jaká máte stravovací omezení. Pokud restaurace nemůže požadavku vyhovět, může vám zaslat zprávu a nabídnout možnost objednat si jinou variantu, která vaše potřeby splňuje.

Dále Uber Eats přijímá opatření na snižování množství vyprodukovaného plastového odpadu. Od října bude muset zákazník při zadávání objednávky zažádat o jednorázová plastová brčka a příbory. Restaurace už je nebudou poskytovat automaticky.

Další připravované novinky Uberu:

  • Hlášení problémů během jízdy: Pokud potřebujete společnosti Uber nahlásit nějaký problém, nebudete už muset čekat, až vystoupíte z auta. Cestující už brzy uvidí v sadě bezpečnostních nástrojů možnost „Nahlásit bezpečnostní incident“ (ikona modrého štítu), která jim umožní nahlásit bezpečnostní problém již v průběhu jízdy. Po ukončení jízdy se bude záležitostí zabývat bezpečnostní tým společnosti Uber.
  • Dokonalejší kontrola totožnosti v reálném čase: V roce 2016 jsme oznámili zavedení kontroly totožnosti v reálném čase, která pomáhá ověřit, zda se řidič za volantem shoduje s osobou registrovanou v našem systému. Začali jsme základními selfies a dnešní vylepšení vybízí řidiče, aby provedl náhodnou řadu základních pohybů – mrknutí, úsměv, příp. otočení hlavy, které představují další vrstvu zabezpečení.
  • Měsíční předplatné: Zákazníkům, kteří používají sdílenou přepravu, Uber Eats a po omezenou dobu i naše kola a koloběžky, poskytne v 10 městech úspory typu vše v jednom, jako je ochrana ceny jízdného, nulový poplatek za doručení objednávek Uber Eats a další výhody. Tyto možnosti doplňuje cestovní pas (Ride Pass), který je k dispozici ve 40 městech. A dnes jsme také oznámili, že v 18 městech je nyní zákazníkům, kteří často využívají rozvážku jídel, k dispozici pas pro službu Eats.
  • Interní funkci Transit v rámci aplikace se rozšiřuje o San Francisco, Mexico City a Paříž. Sedm dalších měst (na všech kontinentech!) nás čeká do konce roku. Je skvělé, že v aplikaci Uber budeme moci v reálném čase nabízet jízdní řády a informace o jízdném od největších světových veřejných dopravců.
  • Oznámili jsme také nové aktualizace, které vám usnadní vyhledávání kol a koloběžek na cestách, a nový hardware, díky kterému zůstanou dopravní prostředky nabité a připravené pro zákazníky.
  • Nová generace kol a koloběžek JUMP je vybavena jednoduše vyměnitelnými bateriemi. Abychom hledání prostředku s plně nabitou baterií ještě více usnadnili, připravujeme nový Nabíjecí kiosek JUMP, který vám umožní vyměnit málo nabitou baterii za novou takříkajíc za pochodu. Naše nová kola a koloběžky s vyměnitelnou baterií, jakož i nabíjecí infrastruktura budou ve vybraných městech k dispozici během příštího roku.
  • Od příštího měsíce začneme kola a koloběžky ukazovat na mapě v aplikaci Uber, takže bude ještě snazší tyto prostředky mikromobility ve vašem okolí najít – ať už patří pod Uber, nebo ne. Tuto změnu provedeme ve všech 28 městech, kde jsou naše kola a koloběžky JUMP k dispozici, plus v další desítce amerických měst, kde se přes aplikaci Uber nabízejí koloběžky Lime.
Diskuze (3) Další článek: Redmi 8A: obří baterie si žádá rychlé dobíjení, a to i v nižší třídě

Témata článku: , , , , , , , Restaurace, Mexiko City, Otočení, Aplikace, Transit, Jízdné, Pokrm, Ubrat Eats, Snižování, Objednávka, Ubrat, Jídlo, E & amp, Pochod, Eats, Sjednocení, PIN, Koloběžka,