Ujíždí Paegasu vlak?

Ač si mnozí myslí, že opravdu ujíždí, jsou i tací, kteří Paegasu věří a mají ho za technologického lídra. Zveřejňujeme příspěvek jednoho ze zástupců té druhé skupiny.
Ač si to myslí mnozí, jsou i tací, kteří Paegasu věří a mají ho za technologického lídra. Zveřejňujeme příspěvek jednoho z nich. Nemusíte s ním souhlasit a můžete mít klidně i úplně jiný názor.

Tento text byl získán z jedné konference o GSM a tak, jak je, zde se souhlasem autora zveřejněn. Nevyjadřuje ve všech bodech stanovisko a názor redakce. Vyplynul z obecné diskuse a byl napsán na základě tvrzení, že Paegasu ujíždí vlak.

„Nekdo tu pred nedavnem psal o tom, jak Paegasu ujizdi vlak, jak ho Eutotel dohnal. Ja si myslim, ze tomu tak neni. Dam priklady:

1. Stale jako jedini maji GSM banking. A podle vseho bude brzy i s Ceskou sporitelnou. To znamena, ze tim ta sluzba ziska konecne ten spravny smysl.

2. Ted me asi ukamenujete, ale dalsi vec je treba Click. Az bude fungovat (a nemyslim si, ze to bude dlouho trvat), bude to naprosto unikatni sluzba, ktera nema ve sve podobe na svete obdoby. A za tech nejakych 90 korun mesicne je to uplne pakatel, oproti tomu, kolik vyvoj tehle sluzby musel stat a jak je slozita. Rekl bych, ze tato sluzba je natolik unikatni a revolucni – jako sveho casu InternetCall nebo GSM banking.

3. Dalsi vec, ktera postupne zacne nabirat na smyslu (az se ostatni evropsti operatori dohrabou aspon na Paegasi uroven) je CAMEL (pro neznale Twist 100procentni roaming – prime volani v zahranici bez zadavani tech prisernych kodu – zatim funguje v Nemecku a ve Svycarsku).

4. Taky velice dobre zvladnutou sluzbou je dobijeni Twist karet z bankomatu (narozdil od Eurotelu telefon primo dobijite, neni treba cekat na listecek (ktery se vam treba spatne vytiskne) a volat na dobijeci linku a dobijet). Podle mych zkusenosti, jakmile sem odklep na bankomatu posledni odsouhlaseni transakce, vytahl kartu a hned vytukal kod *101# kredit uz byl tam. Neskodilo by, kdyby treba Paegas zvladl dobijeni Twistu z Internetu. Az bude fungovat u bankovnich karet GE polozka dobijeni Twistu, bude to dalsi pokrok.

5. Dalsi polozkou, která je aktualni, je EFR nebo AMR. Tim by Paegas uplne smaznul jedinou vyhodu, kterou Eurotel oproti Paegasu ma.

6. Dalsi naprosto skvelou sluzbou je pro Paegasi vyznamne zakazniky moznost synchronizace Vaseho telefonu s postovnim serverem ve firme – proste mate v menu telefonu takovy maly Outlook. Videl sem to u sveho kamarada, je to fakt uzasne. Muzete normalne planovat schuzky, odesilat pod pracovni adresou emaily, apod. Bohuzel podle mych informaci se na tuhle kartu uz potom nevejde banking, takze bud a anebo…

7. Je fakt, ze by si Paegas mohl maknout s GPRS. Jelikoz GPRS urcite brzy spusti, uz tuto polozku nepocitam. Rekl bych, ze tato sluzba stejne ziska smysl, az budou telefony schopny vyuzit vsech 8 kanalu pro prenos dat, pak to bude o necem. Do te doby je fakt, ze Eurotel se svym HSCSD zustava kral.

8. Dle rozhovoru s reditelem RDM chce Pegas v letosnim roce zklidnit sve vypadky, takze snad se nebude opakovat lonsky podzim, ktery bych rek, ze byl pricinou Paegasiho vanocniho prodejniho (oproti Eurotelu) skoroneuspechu.

A spousta dalsich, neprekonatelnych drobnosti.

Podle mne je v CR jednoznacne na prvnim miste Paegas, pak s hodne velikym odstupem je Eurotel, pak moc dlouho nic a pak teprve Oskar, ktery se ted maximalne poti se sluzbou SMS – email.“

Na závěr ještě jednou opakuji, že příspěvek nevyjadřuje názor redakce.

Diskuze (53) Další článek: Kompletní přehled: řidič s mobilem v roce 2001

Témata článku: , , Vlak, Paegas