Ukradené údaje o Apple zařízeních: FBI je nevinná

Minulý týden se řešil únik 12 miliónů kódů Apple zařízení s přiřazenými osobními údaji o uživatelích. FBI hned od počátku nějaký únik dementovala, stejně tak Apple popřel, že by nějaké takové údaje dával FBI k dispozici.

Nyní se ukázalo, že data firmě BlueToad. Šéf společnosti Paul DeHart se za incident omluvil po té, co jeho technici stáhli zveřejněná data a porovnali je s firemní databází. Míra shody je přesvědčila, že jde opravdu o jejich data. Další analýza určila, že k úniku došlo v uplynulých dvou týdnech, tedy nikoli v březnu, jak uvádí AntiSec.

DeHart nevyloučil, že data byla opravdu ukradnuta z notebooku FBI, protože o způsobu úniku ještě nemá podrobnosti. BlueToad pomáhá jiným vytvářet mobilní aplikace, nemá tedy přímo vlastní aplikace, ale její řešení používá na 6 000 dalších vývojářů, proto je počet uniklých dat tak vysoký.

Klepněte pro větší obrázek

Na zdroj v BlueToad upozornil bezpečnostní specialista David Schuetz, který prošel zveřejněné údaje (Apple UDID a jméno zařízení) a našel tam podezřele mnoho zařízení patřících pod BlueToad.

Zdroj: NBC news.

Diskuze (4) Další článek: Apple se připravuje na den D (exkluzivně ze San Franciska)

Témata článku: Apple, , , Zář, #Apple, F +, Apple zařízení, NBC News, Firemní data, Bezpečnostní specialista, Údaj, Zařízení, NBC, APP