Umělecké tapety pro symbianové Nokie

Lidé jsou různí a každý nechce mít na pozadí displeje svého telefonu nahatou krásku, sci-fi ufona, hrající si kotě nebo jiné motivy, které nabízejí různé mobilně-internetové služby. Nokia proto přichází s projektem Connect to Art (připojte se k umění). Zdarma v něm nabízí umělecké tapety na displeje svých symbianových telefonů 6600 a 7610. Nevím, proč je zde toto omezení, z jiných telefonů se mi ale na stránky opravdu nepodařilo dostat.

   

Internetovou prezentaci najdete na adrese www.nokia.com/art, z wapového prohlížeče svého mobilu ale přistupte na www.nokia.com/art/mobile. Bohužel se sem nedostanete z internetového prohlížeče, je opravdu potřeba nastavení pro wap.

   

Na stránce je v současné době několik výtvarných děl moderních umělců. Jsou upravena jako multimediální prezentace ve formátu 3GP a můžete si je také stáhnout jako JPEG pro displej telefonu. Vše je zdarma, platíte jen svému operátorovi za stahování prostřednictvím wapu. To je ale pěkně drahé: video má velikost například 150 kB, tj. účet za wap naroste třeba o 75 Kč. Tapety ale naštěstí nejsou tak velké.

   

Za povšimnutí stojí i to, že Nokia bude nabízené kolekce vždy po čase obměňovat. K nabídce, která je na stránkách v současnosti, se už později nedostanete.

   

Diskuze (10) Další článek: Snadné sdílení multimedií pomocí P2P sítí už i v mobilu

Témata článku: Nokia, Umělec, Pro +, Tapety