Umeox Apollo: Android přikrmovaný sluncem se objeví v květnu

Čínská firma Umeox představila zajímavou novinku. U nás málo známý výrobce ukázal prototyp nového telefonu Apollo se zabudovaným solárním panelem. Jeho prodej by měl odstartovat v květnu a příjemným překvapením je cena, která by neměla překročit sto dolarů.

Mobil navíc není „hloupý“, používá operační systém Android 2.2 a má klasickou konstrukci s velkým dotykovým displejem. Displej nabízí rozlišení 320 × 480 pixelů na úhlopříčce 3,2 palce. Na opačné straně zařízení je solární panel s téměř identickou plochou, narušuje jej pouze objektiv fotoaparátu s rozlišením 3 MPx.

TIP: článek vyšel ve Slovenštině na MobilMania.sk

Klepněte pro větší obrázek 

Solární panel by měl stačit na kompletní nabití baterie za sedmnáct hodin. Vyčerpání baterie po průměrném dni používání dorovná za asi 2,5 hodiny na slunci. To jsou ovšem údaje měřené za ideálních podmínek, tedy když je mobil přímo vystaven plnému slunci. Z praxe s jinými solárními mobily však víme, že v realitě má dobíjení solárním panelem jen zanedbatelný efekt. Telefonu tedy nechybí ani klasické nabíjení.

Telefon bude dostupný ve dvou verzích pro sítě 900/1800 MHz a 850/1900 MHz. Nechybí Bluetooth 2.1, rádio a 3.5mm konektor jack. Kromě vestavěné paměti s kapacitou 1 GB nabídne slot na SD kartu.

Via Solid Blogger

Diskuze (7) Další článek: Nokia připravuje svůj iPad. Vypadá jako velká N8

Témata článku: , , Apollo, Objev, Slunce, Kompletní nabití, #Android, Apo,