Unikátní mix designu a funkcí. Garmin Lily jsou chytré hodinky vyvinuté ženami pro ženy

Garmin představil hodinky, se kterými zkouší něco nového. Má za sebou několik modelů určených pro ženy, ale šlo spíše o barevné variace klasických sportovních modelů. Garmin Lily jsou hodinky, které od základu vznikaly pro ženy. Prioritou je styl, ale jsou tu i chytré funkce, sledování fyziologie a řada dalších trumfů, které plynou z ekosystému, který Garmin vybudoval. Chybějící GPS však limituje nasazení novinky jako sporttesteru.

Jistým omezením je i displej. Každá varianta hodinek má efektní pozadí s unikátním vzorem, informace se zobrazí jakoby nad ním. Tohle má Garmin vyzkoušené a umí to i v barvách, ale Lily má displej pouze monochromatický. Nicméně i tak lze měnit ciferníky, zobrazíte si menu, výčet sportovních aktivit i notifikace z mobilu. Výsledek vypadá velmi efektně, podívejte se na video:

Lily měří srdeční tep, sledují stresu, i celkovou tělesnou kondici body battery, sledování menstruačního cyklu si Garmin vyzkoušel u řady starších modelů a pochopitelně nechybí ani zde. Aby hodinky slušely menšímu dámskému zápěstí, jsou na poměry chytrých hodinek malé, s průměrem 34,5mm jde o nejmenší hodinky, jaké kdy Garmin vyrobil, což si vyžádalo kompromisy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Pro představu o funkcích a formě, jakou se zobrazují informace.

Miniaturizace pochopitelně postihla také baterii, ale udávaných 5 dní vypadá jako rozumná hodnota. Nejvýraznějším ústupkem je chybějící GPS. Sportovat s hodinkami jde, geolokační data si berou z připojeného mobilu. I tuhle technologii má Garmin vyzkoušenou (řada Vivo), ale při každém běhu s sebou musíte mít mobil a u některých značek telefonů s Androidem je problém se stabilitou spojení.

V domovských USA už prodej začal, český Garmin už má hodinky na webu, ale zatím bez startovacího data. Garmin Lily má dvě základní varianty:

  • Sport Edition má hliníkové tělo, silikonový pásek a stojí 5 490 Kč
  • Classic Edition má nerezové tělo, kožený řemínek a stojí 6 990 Kč
Diskuze (7) Další článek: Podívejte se na srovnání grafického výkonu Exynosu 990 a Exynosu 2100

Témata článku: , , , , , , , , Pro +, Unikátní mix, Edition, Mobil, Chytré, Garmin CZ, Zen, F +, Displej, Lít,