Uniklé specifikace Nokie 9: dočkáme se tří fotoaparátů, OLED displeje a obří baterie

Již od znovuzrození značky Nokia společností HMD Global očekávali její fanoušci opravdový „flagship“, který by v prvé řadě konkuroval Samsungům Galaxy S či iPhonům. A zdá se, že se fanoušci nakonec dočkali. Uniklý list se specifikacemi připravované Nokie 9 ukazuje, že je rozhodně na co se těšit. I když sice jeho pravdivost ověřena zatím není, minimálně některé z uváděných specifikací se shodují s dřívějšími úniky. A jedná se o hodně zajímavé čtení...

Nokia 9 má mít rozměry 150 × 75 × 7,3 mm, na čelní straně bude osazena 6,01" QHD AMOLED displejem s poměrem stran 18:9 krytým sklem Gorilla Glass 5. Hodně zajímavá je i zadní strana, kde jsou po vzoru Huawei P20 Pro umístěny hned tři fotoaparáty značky ZEISS. Širokoúhlý, teleobjektiv a monochromatický mají mít rozlišení 41 MPx, 20 MPx, resp. 9,7 MPx, což je hodně podobná sestava té, která byla použita u Huawei. Z Galaxy S9 si má telefon zase „vypůjčil“ variabilní clonu (f/1.5 - f/2.4).

Fotoaparát má mít až čtyřnásobný optický zoom, ve specifikacích je zmínka i o Xenonovém blesku. Přední selfie kamerka má mít rozlišení 21 MPx. Po obvodu telefonu najdeme hned pět mikrofonů sloužících k nahrávání prostorového zvuku pod značkou Nokia Spatial Audio. Tělo telefonu má mít zvýšenou odolnost dle normy IP68, na spodní hraně však najdeme pouze USB-C konektor. Pro připojení sluchátek s 3,5mm jackem budete muset využít přibalenou redukci.

Výkon telefonu poskytne, kdo jiný než, Snapdragon 845 a 8GB RAM. Interní úložiště typu UFS 2.1 má být až 256GB. O biometrický přístup k telefonu se postará čtečka otisků prstů, která má být umístěna pod OLED displejem. V rámci konektivity nechybí podpora NFC, ANT+ ani LTE (Cat.12). Energii telefonu dodá napevno integrovaná 3 900mAh baterie, kterou půjde nabíjet i bezdrátově. Po kabelu ji zrychleně za 30 minut dobijete o 60 procent. Telefon se na trh dostane ve verzi Dual SIM s Androidem 8.1 Oreo. Logo na zadní straně dokazuje, že bude začleněn do platformy Android One.

Klepněte pro větší obrázek
Uniklé specifikace připravované Nokie 9. Potvrdí se jako pravdivý nebo se jedná jen o práci fanoušků?

Zní vám specifikace až moc „podezřele“? V některých hardwarových detailech zřejmě nastane změna, např. Xenonový blesk by měl problém dostat se do tak tenkého těla telefonu, možná budeme rádi i za to, že se specifikace potvrdí alespoň částečně. Na druhou stranu, pokud bude Nokia 9 vypadat tak, jak nasvědčuje únik informací, bude to skutečně první „supertelefon“ od Nokie, který by mohl výrazně zatopit konkurenci.

Nokia 9 má mít čtečku otisků v displeji, jako první ji ukázalo Vivo:

Zdroj PocketNow

Diskuze (7) Další článek: Samsung zlevňuje Galaxy S7, loňské Galaxy S8 a Note 8. Ušetříte až 4 tisíce

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , , , , , , , , , , , Nokia 9 PureView, Brzký únik, Telefon, Prvá řada, Zajímavé čtení, Tenké tělo,