Už žádné kličky k instalaci. Apple vydal veřejnou beta verzi iOS 12

To co pár týdnů zkoušeli vývojáři, si teď může vyzkoušet každý z vás. Apple uvolnil betaverzi iOS 12 pro veřejnost, už tedy není nutné spoléhat na instalaci vývojářského profilu z neoficiálních stránek. Jak systém získat?

  1. před začátkem instalace doporučujeme provést kompletní zálohu
  2. v iPhonu/iPadu navštivte oficiální stránky Apple
  3. povolte zobrazení konfiguračního profilu a ten nainstalujte
  4. po restartu zařízení vyhledejte aktualizace, začne se stahovat nový systém
  5. máte oficiální betaverzi iOS 12

Nadále platí, že se v systému mohou objevovat drobné chyby a nedostatky, někteří uživatelé si například stěžují na nižší výdrž (což může být daň za výrazně vyšší rychlost systému) a pomalejší fixaci GPS. V mém okolí už ale mnoho lidí nainstalovalo iOS 12 na svůj hlavní mobilní telefon a kromě jednoho se nikdo zpátky nevrátil (dotyčný ale iOS 12 nadále používá na iPadu Pro a nedá na něj dopustit). Pokud se přece jen chcete vrátit k poslední iOS 11:

  1. V telefonu v Nastavení/Profil/iOS 12 Beta Software Profile vymažte Beta profil, který jste před tím do telefonu stáhli
  2. vypněte funkci Najít iPhone
  3. iPhone vypněte a připojte k počítači v režimu DFU
  4. skrze iTunes proveďte obnovení telefonu/tabletu

Sám se zpátky vracet nehodlám, systém není dokonalý, ale funguje velmi dobře. Při běžných úkolech ani nemusíte poznat, že používáte testovací verzi. V nejbližších hodinách by se měla zpřístupnit také oficiální betaverze nového systému pro počítače - macOS Mojave, který umožňuje aktivovat tmavé rozhraní. Líbila by se vám podobná funkce také v telefonu?

Apple nás učí, jak na zpomalené video:

 

Diskuze (16) Další článek: Objevily se snímky pořízené Xperií XZ2 Premium. Jaký je první duální foťák Sony?

Témata článku: Apple, , , , , , Nový systém, Betaverze, INS, Konfigurační profil, Kompletní záloha, Instalace, Běžný úkol, Verze, Oficiální stránka, Beta profil, Telefon, Drobná chyba, Systém, Testovací verze, Klička, Veřejná beta, Vysoká rychlost, Nízká výdrž, Podobná funkce,